Acum, ea revine în atenţia presei, după ce săptămâna aceasta şi-a dublat averea, la 20,63 miliarde de dolari. Miercuri, cel mai mare producător de oţel din Coreea de Sud, POSCO, a anunţat că a investit 1,5 miliarde de dolari pentru o participaţie de 15% în compania minieră a lui Rinehart, ceea ce oferă proiectului o valoare totală de aproximativ 10 miliarde de dolari.
Banii ei provin din compania minieră Hancock Prospecting, pe care a moştenit-o de la tatăl său la vârsta de 30 de ani. Extracţia de materiale feroase au contribuit la creşterea averii sale de patru ori într-un singur an de zile, în acest ritm având şanse să o depăşească pe cea a mexicanului Carlos Slim (74 de miliarde de dolari) sau a americanilor Bill Gates (56 de miliarde de dolari) şi Warren Buffet (50 de miliarde de dolari).

Datorită depozitelor de minereu de fier descoperite de răposatul ei tată, Rinehart primeşte 1,25% din tot ceea ce exploatează compania concurentă Rio Tinto, plus jumătate din profiturile generate de o mină operată, de asemenea, de Rio Tinto. Adunate, aceste venituri se ridică la circa 1 miliard de dolari anual, conform Smart Company.com. Gina Rinehart câştigă şi din alte active, investiţii non-miniere.