Realizarea unei construcții funerare este o decizie importantă, deoarece aceasta va rămâne ca o amintire veșnică și va reprezenta persoanele dragi care au trecut în neființă. În calitate de experți în acest domeniu, ne-am specializat în crearea de monumente funerare de cea mai înaltă calitate, care să reziste probelor timpului.

Realizarea unui monument funerar nu este un proces simplu și este important să faci alegerea potrivită. În acest sens, îți stăm la dispoziție cu o gamă largă de opțiuni pentru a te ajuta să creezi monumente funerare unice și personalizate, care să reflecte cu adevărat personalitatea și viața celui sau celor care nu mai sunt alături de noi.

Dacă ai luat decizia de a concesiona un loc de veci, primul pas este să alegi un cimitir de stat, privat sau eparhial care să corespundă nevoilor tale. Este important să știi că unele cimitire permit concesionarea din timpul vieții, în timp ce altele o permit doar în urma decesului.

Pentru a evita orice probleme viitoare sau taxe ascunse, este crucial să solicitați informații complete despre concesionarea locului de veci și să citești cu atenție contractul de concesionare. În orașul București, locurile de veci sunt limitate din cauza numărului mare de solicitări, iar prețurile pot fi destul de ridicate. Locurile de veci standard pentru o persoană au dimensiunea amprentei de 2,5 x 1,2 metri, în timp ce cele duble au dimensiunea de 2,5 x 2,4 metri. În funcție de cerințele tale, acestea pot fi compartimentate pe nivele subterane prin construirea de cripte etajate.

Criptele realizate de noi pot avea între 1 și 3 nivele și sunt realizate din materiale de calitate precum beton sau cărămidă, după ce pământul a fost săpat și evacuat. Pentru a asigura siguranța și stabilitatea criptelor, despărțirea acestora se realizează prin plăci de beton armat cu plasă metalică. Suntem dedicați să oferim cele mai bune servicii și soluții personalizate pentru a crea un monument funerar care să reprezinte cu adevărat memoria persoanelor dragi.

Dacă ești în căutarea unui mod de a personaliza locul de veci, construcțiile funerare de suprafață sunt o opțiune excelentă. Acestea includ bordura de împrejmuire a locului de veci, monumentul funerar și capacul pentru acoperirea mormântului, iar opțiunile sunt variate, în funcție de preferințe și buget.

Bordura de împrejmuire a locului de veci poate fi realizată din beton și apoi plăcută cu piatră sau din piatră masivă, ce se îmbină cu prinderi mecanice. Optând pentru varianta din piatră masivă, te asiguri că aceasta va fi mai rezistentă în timp, datorită absenței lipiturilor sau adezivului. În cazul placării cu piatră, pot apărea scurgeri de săruri din interiorul materialului sau plăcile se pot desprinde dacă nu au fost instalate corespunzător.

Când vine vorba de comemorarea celor dragi, monumentul funerar este o alegere importantă și personală, care trebuie să reflecte preferințele și orientarea religioasă a fiecărei familii. Inscripționarea cu nume, date de naștere și deces, epitafe comemorative și decorațiuni adaugă o notă personală și unică fiecărui monument. Pentru un aspect impresionant, monumentele funerare pot fi personalizate cu litere din bronz, crucifixe realizate manual sau poze fotoceramice imprimate cu portretele celor dragi.

Capacele pentru acoperirea mormântului facilitează accesul la cripte, spre deosebire de varianta tradițională în care pământul este așezat direct pe mormânt. Acestea pot fi realizate din beton armat, granit sau marmură, în funcție de preferințe și buget, și pot fi decorate cu sculpturi, gravuri și mânere din bronz sau inox pentru a facilita manipularea.

Cum să alegi materialul potrivit pentru monumentul funerar? Este o decizie importantă pentru comemorarea celor dragi și durata de viață a construcției. În România, piatra naturală este cel mai folosit material deoarece oferă o soluție durabilă. Marmura și granitul sunt cele mai alese variante.

Marmura albă este foarte populară în România deoarece avem propria carieră de marmură de la Rușchița, din 1883. Cu toate acestea, după revoluția din 1989, granitul a devenit cel mai solicitat material datorită aspectului deosebit, rezistenței și prețului accesibil. Există o varietate aproape infinită de culori pentru granit, iar cele mai populare alegeri sunt negru, gri închis, gri deschis și cappuccino.

Construcțiile funerare și monumentele funerare din granit sunt cele mai durabile și pot rezista timp de secole, având o rezistență mai mare decât marmura. În antichitate, granitul a fost folosit la realizarea construcțiilor funerare din Egipt care există și astăzi. Gravarea numelor și datelor pe monumentele funerare din granit va rămâne pentru totdeauna, spre deosebire de gravarea pe monumentele funerare din marmură care se erodează în timp. Suprafața monumentelor funerare din granit rămâne lucioasă mult timp și este ușor de întreținut.

Pentru monumentul funerar ideal, alege granitul, care este cel mai durabil material. Fie că dorești o construcție simplă sau mai elaborată, granitul poate fi sculptat în multe forme și dimensiuni pentru a personaliza comemorarea celor dragi.

Dacă sunteți în căutarea unui monument funerar care să fie o omagiere durabilă a celor dragi, este întotdeauna recomandat să căutați sfatul unui profesionist în domeniu. Un producător de încredere poate oferi consultanță și recomandări personalizate pentru a vă asigura că faceți cea mai bună alegere pentru păstrarea amintirii celor dragi.

Serviciile noastre de consultanță profesională includ realizarea proiectului arhitectural pentru monumentul funerar ales și calcularea rezistenței acestuia. Suntem o fabrică de monumente funerare cu o vastă experiență în acest domeniu și suntem dedicați să oferim măiestrie, calitate și servicii complete clienților noștri.

Înțelegem că un monument funerar este mult mai mult decât o simplă piatră, ci reprezintă un omagiu durabil adus unei amintiri prețuite. Ne mândrim cu faptul că suntem cea mai apreciată fabrică de monumente funerare din România, datorită angajamentului nostru față de măiestrie, calitate și servicii complete, precum și datorită părerilor pozitive ale clienților noștri.

Te invităm să ne vizitezi fabrica de monumente funerare pentru a afla mai multe informații despre gama noastră de construcții funerare, prețuri și pentru a solicita o consultație gratuită. Permiteți-ne să vă ajutăm să creați un monument funerar unic și de durată, care să reflecte demnitate și respectul față de cei dragi.