Irina Rimes este de o cântăreață de origine din Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani.

Aceasta a ajuns cunoscută în Republica Moldova după ce a participat în 2012 la concursul „Fabrica de staruri”, unde a ajuns până în finală. Odată cu participarea la acest show, a venit și celebritatea cântăreței.

Ulterior, Irina Rimes a luat decizia de a se muta în România, unde a încercat să se afirme sub pseudonimul Irra, însă acest proiect nu a avut succes.

Ce studii are Irina Rimes?

Îndrăgita cântăreață Irina Rimes s-a născut în raionul Florești, Republica Moldova a fost primul copil al cuplului format din Valentina și Tudor Rîmeș. Artista are un frate mai mic, pe nume Vitali.

Interesul față de muzică i-a fost stârnit de către familie, în special de către tatăl și bunica sa din partea tatălui, despre care artista își amintește că avea o voce foarte bună. De asemenea, se pare că artista a manifestat o  înclinație spre scris și compoziție încă de la o vârstă fragedă.

Odată cu începerea liceului, Irina Rimes s-a mutat la Soroca și a urmat cursurile Liceului Teoretic „Constantin Stere”, iar definitivarea studiilor sale s-a făcut la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.

Artista a încercat să se afirme încă din anul 2009, după ce a înregistrat un duet în limba rusă împreună cu LaYeR, un rapper din Florești, numit „Vremea”.  Aceasta nu s-a oprit aici și ulterior a compus și a cântat mai multe melodii pe care le-a încărcat pe platforma YouTube sub numele Irina Remesh.

Cariera Irinei Rimes

Irina Rimes nu s-a oprit aici și dintr-o situație fragilă din punct de vedere financiar, a început să compună melodii pentru artiștii din Republica Moldova. La un moment dat a povestit că scria piese și le vindea pe internet pentru a face rost de bani, scrie viva.ro.

În anul 2012, Irina Rimes a participat la ‘Fabrica de staruri’ în Republica Moldova, unde a ajuns până în finală, iar acest show a fost cel care a condus-o spre celebritate.

Primul single al Irinei Rimes, „Visele’, a lansat-o în industria muzicală, ajungând rapid în topul celor mai difuzate piese de pe radiourile locale și i-a adus un premiu în 2016, pentru cel mai bun debut al anului.

De asemenea, pe lângă piesele pe care le scrie pentru ea, Irina Rimes a mai compus pentru diverși artiști români precum Inna, Raluka, Andra, Alina Eremia, Nicoleta Nucă sau Antonia.