Premiul pentru Performanţe Excepţionale în 2012 a revenit Spitalului de Urgenţe Paşcani, pentru realizări precum obţinerea statutului de Spital Municipal de Urgenţă,  înfiinţarea unor noi secţii, conectarea prin reţeaua de telemedicină la marile unităţi spitaliceşti din ţară, şi implementarea unui sistem de management integrat al calităţii:

"Susţinem performanţa din spitale, în toate formele ei: încurajăm iniţiativele managementului din spitale ca fiind vitale pentru un salt calitativ în acest domeniu" Emilian Costaş, director general Dedalus TeamNet, care a oferit premiul.

Dedalus TeamNet este unul dintre principalii furnizori de software medical pentru spitale si centre medicale private, din România. Soluţiile informatice sunt implementate în peste 50 de UPU, 300 de spitale private, 250 de spitale publice, 280 de Laboratoare de Analize şi Centre de Diagnostic etc.
Pariu pe investiţiile în tehnologie

Calea cea mai sigură de performanţe în spitale sunt investiţiile în tehnologie şi în personal sunt menţionate, potrivit lui Emilian Costaş.

"În timp ce investiţiile în personal au implicaţii directe în eficienţa actului medical, dotarea cu echipamente şi sisteme informatice performante devine obligatorie pentru a putea atrage fonduri, pentru a obţine acreditarea CONAS şi pentru a asigura trasabilitatea informaţiilor despre pacienţi. Aceste două direcţii vor fi definitorii în următorii ani pentru performanţa spitalelor.

În acest sens, începând din 2013, spitalele vor putea implementa soluţii complete, interoperabile, pentru managementul întregului flux medical, inclusiv sterilizare, bloc operator, management comenzi, Dosarul Electronic al Pacientului, laborator si radiologie, ambulator etc."