În urma numeroaselor comentarii și sesizări venite din mediul de afaceri, seful PSD, nota pe Facebook faptul ca a cerut Guvernului ca, in aceasta saptamana, formularul 008 – la care a facut referire ca la “cosmarul oamenilor de afaceri” si “o povara birocratica, din cauza careia mii de firme romanesti au fost blocate abuziv” – sa fie eliminat. Mai precis ca le-a solicitat guvernantilor “sa elimine corvoada numita Formularul088!”.

In comisa de specialitate a Camerei Deputatilor s-a ajuns la aceeași concluzie, reprezentanții PNL susținând propunerea, chiar clamând paternitatea acesteia.

“Suntem in faza finala de evaluare a impactului privind eliminarea imediata a acestui formular. Credem ca in cursul zilei de maine (vineri-n.r), ordinul presedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial”, i-a transmis Viorel Stefan premierului Grindeanu.

Formularul 008, introdus acum doi ani, era completat de firmele care solicitau inregistrarea in scopuri de TVA. Problema este ca pe baza acestuia se respingea în masă inregistrarea în scopuri de TVA, ba mai mult, ANAF a anulat din oficiu mai multe firme care detineau dreptul de a aplica TVA. Multe dintre aceste firme având ulterior mari probleme în ași desfășura activitatea.