Secțiunea Lugoj-Dumbrava are o lungime de 27,47 km. Această autostradă va fi parte a autostrăzii care va lega orașele Lugoj și Deva. Proiectul prevede construcția a 11,43 km drum de legătură, a 5 poduri, a unui viaduct, a 17 pasaje, a 4 noduri rutiere, a unui centru de întreținere și a unei zone de parcare și servicii.

Prin construcția autostrăzii Lugoj-Dumbrava, se estimează o reducere a timpului mediu de călătorie la 20 de minute și o reducere a ratei accidentelor cu 62,3%.

Finanțarea nermabursabilă pentru proiectul ”Construcția autostrăzii Lugoj-Deva (secțiunea Lugoj-Dumbrava)” este a treia aprobată de Comisia Europeană după ce în luna septembrie 2011 au fost aprobate contractele de finanțare pentru autostrăzile Nădlac-Arad și Orăștie-Sibiu, contribuția Uniunii Europene fiind pentru aceste două obiective în valoare de 724 milioane euro.

Italienii de la asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA – Cossi Construzioni SpA a-au angajat să finalizeze lucrările în 2012. Potrivit Ministerului Transporturilor, lucrările de execuție pentru acest obiectiv vor fi demarate până la sfârșitul acestei luni.