Cercetătorii au descoperit că dacă o persoană doarme în timpul unei schimbări bruște de altitudine, abilitatea de a regla presiunea de la nivelul timpanului ar putea fi compromisă și asta ar putea cauza daune permanente, transmite Independent, citat de digi24.ro. Pentru mulți oameni, schimbarea bruscă a altitudinii provoacă o senzație neplăcută la nivelul urechii. Asta se întâmplă când presiunea din afara urechii nu este aceeași cu cea din ureche. Cel mai des, asta se întâmplă în momentul decolării avionului sau dacă avionul scade brusc în altitudine, .

În mod normal, presiunea de la nivelul urechii poate fi reglată cu ajutorul trompei lui Eustochio, atunci când înghițim sau căscăm. Dacă o persoană doarme, iar presiunea din ureche rămâne aceeași, trompa lui Eustachio se blochează, iar urechea rămâne înfundată, afecțiune denumită barotraumă. Barotrauma este o afecțiune minoră prin care majoritatea oamenilor trec la un moment dat în cursul vieții.

Cu toate astea, dacă trompa lui Eustachio rămâne blocată mult timp, se pot dezvolta infecții, ceea ce poate duce la acumularea de lichid în spatele timpanului, care poate cauza durere și auz deficitar. Modalitatea prin care putem evita expunerea la acest pericol este să ne asigurăm că nu dormim în momentul decolării – până când aeronava atinge altitudinea de croazieră – și atunci când începe aterizarea.digi24.ro


Te-ar putea interesa și: