Antrenorul Simonei Halep, australianul Darren Cahill, a povestit pentru presa din țara sa care sunt schimbările petrecute în ultimii ani în jocul sportivei din România, care îl fac să se simtă mândru de ”Simo”.

Mai mult decât atât, Cahill spune că Simona Halep face practic parte din familia sa, iar fiica lui a început să plângă de supărare, atunci când antrenorul și sportiva au întrerupt temporar colaborarea.

La fel de nervoasă pe teren

”Pun prea multă presiune pe ea? Eu cred că este la fel, sincer. Vorbim la fel, chiar și anul trecut atunci când nu lucram împreună. Așa cum am mai spus, ea este parte din familia mea. Am mai spus această poveste despre cum am crezut că fac cel mai bun lucru pentru familia mea și să-mi iau o pauză de 12 luni.

Am ajuns acasă și le-am spus, salut, copii, o să-mi iau un an de pauză, o să fiu mai mult prin preajmă. Fiica mea a început să plângă. Credeam că este foarte fericită, dar ea era supărată că o abandonez pe Simona. Atât de mult înseamnă pentru familia mea”, a spus Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep.

”În ce mă privește relația este la fel. Ea este în continuare la fel de nervoasă pe teren, așa cum a fost mereu, dar învață să managerieze astfel de momente. Astăzi, la un moment dat, a existat o minge interesantă.

Parcurs reușit la Melbourne

Simona din trecut ar fi lăsat totul să treacă, dar acum a refuzat să renunțe. Astea sunt lucrurile care mă fac mândru de ea, luptă atunci când unele chestii îi sunt împotrivă. Asta este marea schimbare la ea pe care am văzut-o în ultimii doi-trei ani”, a mai declarat Cahill.

Trebuie precizat fapul că antrenorul a revenit alături de Simona Halep la finalul lui 2019.

Sportiva română a avut până acum un parcurs reușit la Marele Șlem australian, reușind să se califice în sferturile turneului de la Melbourne, unde o va întâlni pe Anett Kontaveit, din Estonia, locul 31 WTA.

Celelalte meciuri din aceeași fază a competiției sunt: Ashleigh Barty (Australia; 1 WTA) vs. Petra Kvitova (Cehia; 8 WTA), Sofia Kenin (SUA; 15 WTA) vs. Ons Jabeur (Tunisia; 78 WTA) și Garbine Muguruza (Spania; 31 WTA) vs. Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia; 30 WTA).