Ce este avocado

Avocado este fructul arborelui de avocado (Persea americana), originar din Mexic și America Centrală.

Arborii aparțin familiei Lauraceae, care include frunzele de dafin și scorțișoara. Fructul poate varia de la verde strălucitor la violet închis, iar pulpa sa este galben-verzuie.

Din punct de vedere biologic, fructul de avocado este considerat o boabă, care se coace prin producerea etilenei gazoase- un proces similar coacerii bananelor.

Conține un sâmbure mare, care este de obicei aruncat, înainte de a fi mâncat sau este folosit pentru a crește alți arbori de avocado.

Avocado Hass reprezintă cel puțin 90% din soiurile de avocado consumate în întreaga lume. Acesta are o textură cremoasă și netedă când este copt și este bogat în acid oleic, fibre, micronutrienți și substanțe fitochimice, potrivit Verywellhealth.

Care sunt beneficiile consumului de avocado

Există mai multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:

Scăderea inflamației

Într-un studiu, participanții au mâncat un avocado pe zi. După 12 săptămâni, cei din grupul care au mâncat fructul au avut niveluri circulante semnificativ mai scăzute de proteină C reactivă (CRP) decât cei care au consumat alimentele de control.

CRP este un marker al inflamației corporale generale.

Se pare că există o asociere între consumul de avocado cu alimente sărace în carbohidrați și niveluri mai scăzute de factor de necroză tumorală (TNF).

TNF este un regulator al sistemului imunitar. Cu toate acestea, la unele persoane cu afecțiuni specifice, poate crea inflamație în organism.

Sănătate cardiacă îmbunătățită

O serie de studii au arătat că înlocuirea unei părți din aportul zilnic total de carbohidrați cu un avocado întreg a îmbunătățit efecte ale inflamației cardiovasculare, inclusiv:

 • Circulație sanguină
 • Trigliceride totale
 • Colesterol total

Îmbunătățirea microbiomului intestinal

Un studiu a constatat că consumul zilnic al unui un avocado a îmbunătățit microbiomul intestinal al participanților la studiu. În special, s-a constatat că consumul acestui fruct a dus la o producție mai mare de acizi grași cu un singur lanț (SCFA).

SCFA au multe beneficii pentru sănătate și pot ajuta la reglarea neurotransmițătorilor importanți care modifică starea de spirit.

Nutriție

Pulpa avocado este densă din punct de vedere nutrițional, cu o varietate de macro și micronutrienți. Consumul mediu este de aproximativ o jumătate de avocado (aproximativ 68 de grame).

Următoarele informații nutriționale se găsesc într-o singură porție de avocado.

 • 80 de calorii
 • 1 g proteine
 • 4 g carbohidrați totali
 • 3,4 g fibre (11% valoare zilnică)
 • 0g colesterol
 • 1 g grăsimi saturate (5% DV)
 • 4,9 g acizi grași mononesaturați (MUFA)
 • 1 g acid gras polinesaturat (PUFA)