De fapt, este un model de alimentație în care se alternează perioadele de mâncare cu cele în care nu se mănâncă nimic. Există metode diferite de post intermitent, dar cele mai cunoscute implică renunțarea la alimente pentru un număr stabilit de ore pe zi, pentru o zi întreagă sau mai multe.

Potrivit Boxrox, există mai multe beneficii pentru postul intermitent.

Postul intermitent ajută la scădere în greutate

Postul intermitent poate ajuta persoanele să slăbească prin reducerea numărului de calorii pe care le consumă. Limitând orele în care puteți mânca, consumați în mod natural mai puține calorii.

Sensibilitate îmbunătățită la insulină

Postul intermitent poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină, ceea ce este important pentru menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge.

Scăderea inflamației

Studiile sugerează că postul intermitent poate ajuta la reducerea inflamației în organism, care este legată de o serie de afecțiuni cronice de sănătate.

Îmbunătățirea sănătății inimii

Unele studii au descoperit că PI poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă prin scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea nivelului de colesterol și reducerea stresului oxidativ.

Creșterea longevității

Unele studii pe animale sugerează că postul intermitent poate ajuta la creșterea duratei de viață, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma acest lucru.

Postul intermitent nu e bun pentru toată lumea

Majoritatea oamenilor adoptă acest tip de dietă pentru că dorește să slăbească. Dar, avertizează medicii, postul intermitent nu este potrivit pentru toată lumea și poate avea unele riscuri și efecte secundare. Există mai multe moduri de a încerca postul intermitent.

De obicei, acest tip de alimentație este explicat ca o anumită fereastră de timp în care nu poți mânca și orele în care poți mânca normal. Cele mai cunoscute sunt 16/8 (de obicei săritul peste micul dejun), 5:2 (post două zile pe săptămână), dieta războinicului (20 de ore de post în fiecare zi).

Când se utilizează metoda de post intermitent de 24 de ore, se bea doar apă sau alte băuturi fără calorii, cum ar fi ceaiul de plante.

Deși există variații ale postului intermitent, în care oamenii mănâncă un număr redus de calorii, experții sugerează că abținerea completă de la consumul de calorii rămâne singura modalitate de profita de beneficiile postului intermitent.

Metabolismul nu va încetini dacă mănânci mai rar

Dieta cu o masă pe zi este denumită, uneori și 23:1, în care nu mănânci nimic timp de 23 de ore. Primul mit care se destramă atunci când se consumă o singură masă pe zi, timp de 30 de zile, este cel legat de un metabolism mai lent.

Metabolismul nu va încetini dacă mănânci mai rar. În plus, trebuie să știți ce este „termogeneza adaptivă”.

Acesta va avea loc pe baza cantității totale de energie sau calorii consumate. Există cercetări care au arătat că dacă ai 6 mese pe zi sau 3 mese pe zi, asta nu va avea niciun impact asupra pierderii în greutate.

În concluzie, consumul unei singure mese pe zi vă poate ajuta să consumați mai puține calorii. În cele din urmă, acesta poate fi un aliat în menținerea unui deficit caloric necesar pentru scăderea în greutate.

Pentru a arde grăsimi, trebuie să creați un deficit de calorii, prin arderea mai unui număr mai mare de calorii decât consumați.

Iată câteva strategii care vă pot ajuta să ardeți grăsimi:

  • Exerciții regulate: exercițiile cardiovasculare, cum ar fi alergarea, ciclismul sau înotul, vă pot ajuta să ardeți calorii și să creșteți metabolismul. Încercați să efectuați cel puțin 30 de minute de exerciții de intensitate moderată.
  • Antrenament de forță: construirea mușchilor vă poate ajuta să ardeți mai multe calorii în repaus, deoarece țesutul muscular necesită mai multă energie, decât țesutul adipos. Includeți în rutină exerciții de antrenament de forță, cum ar fi ridicarea greutăților.