A treia economie a zonei euro ar urma să înregistreze creştere zero anul acesta, a avertizat miercuri Asociaţia italiană de lobby pentru mediul de afaceri Confindustria.Confindustria previzionează că în 2019 PIB-ul Italiei nu va creşte sau se va contracta, după ce în octombrie estima un avans de 0,9%.
Italia este singura ţară din UE în recesiune.

conomia italiană a intrat în recesiune tehnică (două trimestre consecutive de scădere) în a doua parte a anului trecut, după o creştere semnificativă a costurilor de împrumut şi a incertitudinilor politice provocate de divergenţele dintre Guvernul populist de la Roma şi Comisia Europeană privind bugetul pe 2019.

CITEȘTE ȘI Schimbări de ultimă oră în grila Kanal D. Ce se întâmplă cu Exatlon

Institutul Naţional de Statistică (Istat) a publicat recent datele preliminare care arată că economia s-a contractat cu 0,2% în trimestrul patru din 2018, după un declin de 0,1% în precedentele trei luni. Scăderea este mai accentuată decât previzionau analiştii, 0,1%.

Şi Banca Centrală a Italiei a înrăutăţit recent estimarea privind evoluţia economiei în 2019, care ar urma să crească cu doar 0,6%, faţă de un avans de 1% previzionat în decembrie, din cauza escaladării tensiunilor comerciale şi a perspectivei mai slabe privind investiţiile.