Un abonamament de internet cu viteze de până la 1 Gbps, înseamnă în realitate că viteza de download este de 125 MB/s. Dar, pentru a putea descărca fişiere la o asemenea viteză ai nevoie de mai multe lucruri, în primul rând de un calculator performant.

Oficialii RCS&RDS au declarat că vor pune pe site specificaţiile pe care trebuie să le aibă un PC pentru a permite atingerea vitezei maxime. Aceştia au menţionat că PC-ul trebuie să aibă procesor de ultimă generaţie, hard disk SSD, minimum 4 GB de memorie RAM şi nu în ultimul rând un router care să suporte asemenea viteze. Compania pune la dispoziţia celor care vor un abonament de 1Gbps un router marca ZTE (vezi foto).

Clienţii RCS&RDS nu au nevoie de alte cabluri sau dispozitive, Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare, declarând că este nevoie doar de o resertizare a mufelor de la capătul cablurilor. Clienţii pot comanda abonamentul de internet de 1 Gbps începând de marţi, 15 octombrie, iar instalările se vor efectua începând cu data de 1 noiembrie.  

În ceea ce priveşte internetul mobil, RCS&RDS va oferi, la anul, noi abonamente de internet mobil şi servicii de date, dar nu 4G. “Nu vorbim de 4G deoarece considerăm ca potenţialul 3G nu a fost exploatat la maximum”, a declarat Popoviciu. RCS&RDS are peste 600.000 de clienţi abonaţi la serviciile de date mobile.