Românii plătesc deja de la prima oră a noului an un cost mai mare pentru electricitate. Preţul mediu al energiei electrice vândute la tarif reglementat urmează să se majoreze cu 0,26%. În schimb, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat că va reduce chiar din ianuarie mai multe taxe şi cote aplicate pieţei de capital şi fondurilor de pensii, inclusiv cele pentru ofertele publice de vânzare şi cumpărare.

Tot de la începutul acestui an a intrat în vigoare şi noua lege a contabilităţii. În noul sistem îşi va găsi locul reducerea TVA la 9% pentru serviciile din turism, care includ minimum cazare. Vor fi şi noi reguli de calculare a TVA-ului pentru serviciile electronice, de telecomunicaţii, de radiodifuziune şi televiziune, care stabilesc că furnizorii vor fi obligaţi să colecteze această taxă din fiecare stat membru unde au consumatori.

În plus, de astăzi va fi aplicat un nou sistem de evaluare a performanţei funcţionarilor implicaţi în gestionarea fondurilor europene şi doar acele persoane care excelează la locul de muncă vor primi în continuare majorarea salarială asigurată de Uniunea Europeană.RADOR

Te-ar putea interesa și: