Social-democrați vor să reia lucrările comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru legile justiției.

„Decât să vină ordonanța în buza alegerilor, mai bine nu mai vine deloc, că devine subiect principal de campanie. După europarlamentare o să știm exact dacă mai așteptăm sau modificăm codurile în Parlament în două-trei săptămâni, cu tot cu dezbateri”, au apreciat surse din PSD pentru Știripesurse.ro, care spun că parlamentarii PSD regretă acum că au așteptat OUG de la Guvern.

De altfel, luna trecută, magistraţii au protestat împotriva modificării legilor justiţiei prin controversata OUG 7. Magistraţii sunt nemulţumiţi că schimbările au fost adoptate fără să fie consultaţi iar, ulterior, nu s-a ţinut cont de problemele pe care ei le-au ridicat.

Mai mult, trei asociații de magistrați din România protestează joi la Bruxelles față de starea justiției române și vor avea întâlniri cu Frans Timmermans, Antonio Tajani, și alți oficiali europeni, afirmă judecătorul Cristi Dănileț. E vorba de reprezentanți ai Asociației “Forumul Judecătorilor din România”, Asociației ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și ai Asociației ”Inițiativa pentru Justiție”.

Demersul lor vizează starea justiției din România și va cuprinde și un flashmob organizat de magistrații români în colaborare cu colegii lor din Belgia în fața Palatului de Justiție din Bruxelles.