Ce şanse are România de a intra în Schengen? Florin Cițu a răspuns

Ce şanse are România de a intra în Schengen? Florin Cițu a răspuns
Florin Cîţu a fost întrebat ce şanse are România de a intra în Schengen, în condițiile în care avioane ale contrabandiştilor intră în ţară nedetectate.

Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că a discutat cu miniştrii de resort după ce un avion al contrabandiştilor ucrainieni de ţigări a intrat nedetectat în România şi a fost asigurat că vor fi suplimentate resursele.

”Am propus să ducem această discuţie în CSAT”, a transmis premierul.

Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, ce şanse are România de a intra în Schengen, în condițiile în care avioane ale contrabandiştilor intră în ţară nedetectate, şi a răspuns: ”Am discutat de fiecare dată cu miniştrii de resort, m-au asigurat că alocă mai multe resurse şi că vor veni cu soluţii în perioada următoare. Pe partea de ANAF e problema cu scanerele. Am propus să ducem această discuţie în CSAT şi să găsim o soluţie care să fie implementată cât mai rapid”.

Anul trecut au fost oprite peste 56 de milioane de ţigări

 Miercuri, Sindicatul Europol a cerut intervenţia CSAT, după ce autorităţile din Republica Moldova au anunţat că un avion al contrabandiştilor ucrainieni de ţigări ar fi intrat în spaţiul aerian românesc fără a fi reperat. Sindicaliştii explică faptul că poliţiştii de frontieră nu au atribuţii pentru a repera şi opri astfel de avioane, chiar dacă luptă împotriva contrabandei. Anul trecut au fost oprite peste 56 de milioane de ţigări.

Avioane de mici dimensiuni folosite pentru contrabandă

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova au reținut marți un avion de mici dimensiuni folosit pentru transportarea țigărilor de contrabandă, transmite un comunicat al instituției. Avionul decolase din Ucraina, avea ca destinație România și a fost capturat în apropierea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț, potrivit sursei citate.

Alianța pentru Unirea Românilor i-a cerut președintelui Klaus Iohannis, în urmă cu mai mult de o lună, să convoace de urgență Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru adoptarea de măsuri ferme împotriva traficului transfrontalier ilegal de mărfuri și persoane. Solicitarea a venit după ce un ziar local din Suceava a dezvăluit că un avion suspect de contrabandă a intrat ilegal în România, fiind depistat de grănicerii ucraineni la întoarcerea în statul vecin.

Etichete: , ,
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook