Realizatorul emisiunii „În gura presei”, a dezvăluit pe Instagram, că a plătit către stat suma de 8.911 lei la sfârşitul anului trecut, bani ce reprezintă TVA. „Atâtica a fost doar TVA-ul luna asta”, a scris Mircea Badea, potrivit cancan.ro.

Internauții i-au calculat salariul, pornind de la cifrele publicate, astfel, Mircea Badea ar câştiga suma de 40.000 de lei net lunar (circa 8.600 de euro), plecând de la ideea că plăteşte TVA de 8.911 lei.

După ce a criticat de nenumărate ori faptul că IT-iștii sunt scutiți de plata impozitului, Mircea Badea a fost nevoit să reacționeze și la noul proiect adoptat în Camera Deputaților care prevede scutirea jurnaliţtilor de plata impozitului. Răspunsul lui Badea a fost pe măsură, afirmând că: „Asta mi se pare cu adevărat odios”.

„Cresc salariile în presă. Jurnaliştii vor fi scutiţi de impozit la fel ca IT-iștii. Asta mi se pare cu adevărat odios. Eu vreau să spun că asta este o mizerie. Vreau să denunţ această porcărie. Nu sunt de acord deloc cu ea. Exclus ca eu să beneficiez de aşa ceva! Consider că este o mare mizerie. Ideea este ca oamenii să plătească impozit, nu să fie scutiţi de impozit. Ca să meargă o societate înainte, este nevoie de bani, nu de scutiri.

În cazul în care nu voi avea încotro, că mă obligă legea şi nu vreau să fac puşcărie, o să donez o sumă mai mare decât impozitul. 10% din veniturile mele înseamnă o sumă destul de importantă. Mi se pare sub demnitatea mea ca om să fiu scutit de impozit. Vreau să plătească şi IT-iștii impozit, nu să fiu scutit eu”, a declarat Mircea Badea, la Antena 3, potrivit dcnews.ro.

1 comentariu

  1. Varanul il rasplateste generos pentru pupatul in dos zilnic. Doar banii vin tot din furat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.