S-ar putea să credeți că folosiți doar o cantitate mică din aceste produse procesate în cafea, dar chiar și câteva lingurițe de frișcă pe zi pot aduce mai multe calorii și zahăr în dietă. Asta înseamnă kilograme în plus, pe care cu greu le puteți da jos.

De exemplu, o cafea îndulcită, în care adăugăm frișcă, conține aproximativ 35 de calorii și 5 grame de zahăr adăugat per linguriță, potrivit Wellness.

Anumite ingrediente pot stimula metabolismul și pierderea în greutate

Să presupunem că folosiți 2 lingurițe de frișcă la o ceașcă de cafea și beți două căni de cafea pe zi. Cele 4 lingurițe de frișcă adaugă până la 140 de calorii și 20 de grame de zahăr.

Vestea bună este că există ingrediente mai sănătoase, pe care le puteți adăuga în cafea, care pot stimula metabolismul și pierderea în greutate.

Cea mai bună opțiune la cafea este pudra de cacao

O opțiune delicioasă, fără zahăr adăugat, este cafeaua cu pudră de cacao.

Daca preferi un produs crud, neprelucrat, poți folosi pudra de cacao. Acest superaliment bogat în antioxidanți este făcut din boabe de cacao. O cantitate mică de pudră de cacao va da cafelei o aromă profundă și bogată.

Puteți folosi fie pudră de cacao neîndulcită, fie pudră de cacao în cafea. Ambele provin din planta de cacao.

Pudra de cacao este mai procesată, iar căldura mare din timpul procesării distruge o parte din nutrienți. Lipsa tratamentului termic păstrează nutrienții și o face un produs mai sănătos.

O lingură de pudră de cacao naturală/neîndulcită conține:

  • 12 calorii
  • 0,5 grame grăsime
  • 3 grame carbohidrați
  • 0 grame zahăr adăugat
  • 2 grame fibre

Beneficiile pudrei de cacao

Este plină de minerale, antioxidanți, fitonutrienți și fibre

Este deosebit de bogată în calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu și zinc

Flavonoidele și alți antioxidanți din cacao pot reduce inflamația

Efectele pozitive ale pudrei de cacao asupra neurotransmițătorilor pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a energiei

Poate ajuta la stimularea metabolismului și la pierderea în greutate

Pudra de cacao poate reduce grăsimea corporală și poate îmbunătăți compoziția corporală

Studiile au arătat că includerea pudrei de cacao în dietă poate ajuta de fapt la accelerarea metabolismului și a pierderii în greutate.

Un alt studiu recent a constatat că șoarecii cărora li s-a administrat în alimentație pudră de cacao au avut rate mai mici de creștere în greutate corporală. De asemenea, șoarecii tratați cu cacao au avut rate mai scăzute de inflamație.

Compușii din pudra de cacao pot împiedica digestia și absorbția grăsimilor alimentare.

Cum sa faci cafea cu cacao

Cel mai bun mod de a adăuga pudră de cacao în cafea este să adăugați mai întâi pudra în cană. Apoi adăugați o cantitate mică de cafea și amestecați pentru a forma o pastă groasă, iar la final adăugați restul de cafea.

Nu trebuie să exagerați cu pudra de cacao. Experții recomandă adăugarea a cel mult două lingurițe de pudră de cacao în cafeaua zilnică pentru a sprijini sănătatea inimii.

De altfel, recent, cercetătorii au descoperit o scădere cu 15% a riscului unor boli de inimă atunci când o persoană a consumat o cantitate moderată de cafea (între trei până la cinci căni pe zi) în comparație cu cineva care nu a băut deloc.

Când cumpărați pudră de cacao, căutați produse naturale, neîndulcite – organice, dacă este posibil. Acest lucru reduce șansa de a consuma pesticide sau alți aditivi chimici nesănătoși.