Ce s-a întâmplat, de fapt, la Românii au talent atunci când i s-a făcut rău

În cadrul emisiunii „Dosare de presă”, pe evz.ro, actorul a povestit cu umor despre momentul delicat de platoul „Românii au talent”, când i s-a făcut rău și a fost nevoit să  primească îngrijiri medicale.

„Regizorul cu care colaborez în cască, îmi zice <Mă, ceilalți colegi sunt familiști, sunt principiali, emit tot felul de teorii din astea filosofico-morale-educative. De la tine aștept să fii oleacă mai decoltat>. Efectiv, când a venit doamna aceea super performantă în dansul ei din buric și chiar și arăta interesant, mi-a venit ideea să simulez o criză de rău. Și-am zis <Doamneeee>, cum fac toți bărbații când văd o bunăciune”, a povestit Florin Călinescu.

Actorul a povestit cum era să ajungă la spital de-adevăratelea, dintr-o simplă farsă. „Și atunci am zis <Bă, fii atent, simulez o criză de leșin> și m-am lăsat așa, pe-o parte. Au venit fetele de la echipajul de prim ajutor, repede, mi-au luat tensiunea. Și alea s-au albit la față. Și eu ziceam <Gata, ce mai stați?> Zice <Aveți 19 cu 12.> <Bă, stați puțin, că până aicea a fost glumă.> <Atât aveți. Aveți vâjâilei, aveți..> <Nu, n-am nimic.> Și-am văzut aparatul. După aia, în pauză, mi-am mai luat o dată tensiunea. Era pe acolo. 16 cu 17.”

Florin Călinescu a povestit cum doctorii care l-au consultat i-au spus că, prin prisma meseriei, își creează nu doar stări emoționale, ci și fizice. „Asta oricum a fost înregistrare. Treaba s-a petrecut în octombrie, anul trecut. M-am dus la doctor și mi-au zis: <Din punct de vedere al meseriei noastre de cardiologi, nu vă putem declara bolnav, sub o formă sau alta. Aveți o fire care vă autosugestionați>. Probabil îmi creez stări (prin prisma meseriei, n.e.).

Trebuie și aici să ai grijă. Că poți, într-un acces de ăsta de sinceritate, să faci un AVC sau un infarct. Inima încă e împărțită corect. Am apartament cu patru camere OK. Încă e în bună-stare.”

Florin Călinescu este credincios dar preferă să nu meargă la biserică

„Sunt un credincios, în sensul că merg cu credința după mine. Nu cred că Dumnezeu face prezența în biserică, așa cum se face la școală”, e de părere Florin Călinescu.

„Nu ți se pare curios că chiar dacă unii oameni declară că sunt credincioși, unii chiar sunt evlavioși, unii chiar sunt fanatici, dar absolut toată omenirea când face amor, zice <O, Doamne! Oh, Dumnezeule!>.

Atunci toți suntem creștini supuși. <Dumnezeule!!> Intră una pe ușă, <Doamne Dumnezeule, Iisuse Cristoase!> Atunci, imediat ne aducem aminte cui aparținem. Și așa este și firesc.”