Victor Ponta s-a lansat într-o serie de atacuri și ironii la adresa Guvernului PSD dar în special la adresa Premierului Viorica Dăncilă. Acesta a spus că până și consilierii Vioricăi Dăncilă l-au sunat să discute despre moțiunea de cenzură.

Ponta a dezvăluit că aseară a fost sunat de către consilierii premierului pentru a-i propune să se întâlnească pentru a discuta despre moțiune.

„Ne aflăm în fața unei moțiuni foarte ciudate, vă spune un parlamentar la al patrulea mandat. Ce facem în viitor cu țara? Nu trebuie să vorbim de chestiuni personale. Dna Dăncilă este supărată că ieri m-au sunat toți consilierii domniei sale să ne vedem să vorbim despre moțiune. Dacă te superi că te refuză un bărbat, nu e normal să o spuneți la microfon. Tot ne spune doamna Dăncilă de cum s-au tăiat pensii și salarii. Din câte știu, salariul său de europarlamentar, în 2010, nu i l-a tăiat nimeni. Doamna Dăncilă vorbește de ceva ce nu știe, e deja tautologic, ca să vă dau de lucru să căutați pe Google. De-asta am folosit termenul”, și-a început Victor Ponta discursul, menționând că „noi nu mai avem guvern”.

Anterior, Titus Corlățean a acuzat USR de neomarxism și pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, că e securist. De asemenea acesta a ținut să critice decizia USR de a legifera căsătoriile gay.

De asemenea, Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis un mesaj dur parlamentarilor din Opoziție la citirea moțiunii de cenzură, arătând că aceștia poartă o luptă oarbă pornită de președintele Klaus Iohannis.