Potrivit Noobz.ro, aceasta se referă în mod special la „internet”, dar povestea prin care s-a ajuns la această denumire este ceva mai complicată. S-a ajuns la convenţia de a folosi pentru prima dată „i” în faţa denumirii unui produs în cazul iMac, lansat în 1998. Computerul a marcat începutul erei moderne Apple.

Introducând acel computer, Steve Jobs a precizat că produsul a fost targetat ca „scopul principal pe care îl au consumatorii când folosesc calculatorul”: internetul. iMac a fost lansat atunci când internetul începea să fie pe val şi a fost punctul central în publicitatea de produs.

Dar, acesta nu a fost motivul principal pentru care Apple a ales „i”, spune Steve Jobs. În timpul lansării, acesta a prezentat un slider cu un număr de teme diferite: internet, individual, a instrui, a informa, a inspira.

„i” înseamnă, de asemenea, şi alte lucruri, mai adăuga fostul CEO Apple. „Suntem o companie producătoare de computere personale şi deşi acest produs s-a născut pentru reţea, este în mod special minunat ca şi produs de sine stătător. L-am conceput pentru a ţinti educaţia. Ei vor să cumpere asta şi este perfect pentru majoritatea lucrurilor pentru care se pregătesc.”

Mai multe detalii pe Noobz.ro