Oradea mizează pe fondurile europene. Primarul Ilie Bolojan a făcut un apel către consilieri să voteze proiectele cu finanţare europeană propuse de municipalitate.

„În această perioadă sunt nişte termene pentru a depune proiectele care ar putea fi finanţate pe bani europeni. Veţi primi materiale pe ultima sută de metri, vom avea mai multe materiale care rezolvă probleme de proprietate, studii de fezabilitate şi alte materiale legate de co-finanţare. Rugămintea mea este să susţineţi aceste materiale pentru că ele crează baza pentru depunerea proiectului. Oradea ar putea avea nişte investiţii cu care nu se mai întâlneşte până în 2022”, a declarat primarul.

Municipalitatea are obiective ambiţioase. „În acest exerciţiu financiar vrem să depunem proiecte europene în valoarea de cel puţin 150 milioane euro”, a spus Bolojan.

Potrivit acestuia, contribuţia municipalităţii va fi de circa 20% din suma totală. „În funcţie de proiect există cheltuieli eligibile (n.r. care pot fi „decontate” de solicitant), cheltuieli neeligibile, corecţii financiare aplicate de finanţator şi alte cheltuieli”, a explicat edilul.
Bolojan a mai spus că valoarea totală a investiţiilor va fi de circa 200 milioane euro pentru că multe proiecte implică lucrări colaterale.

SURSA: ebihoreanul.ro