"Statul ca acţionar la Antibiotice Iaşi îi dă posibilitatea să poată să realizeze investiţii pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie. Profitul net estimat în buget pentru 2013 va fi utilizat prioritar pentru investiţii", a subliniat ministrul Sănătăţii.

Banii vor putea fi folosiţi pentru dezvoltarea capacităţii de producere de antibiotice de tip cefalosporine, antibiotice injectabile care se folosesc în chirurgie şi terapie intensivă, unguente, dezvoltarea unei capacităţi suplimentare pentru substanţe sterile în vederea susţinerii producţiei de penicilină injectabilă, unde Antibiotice Iaşi este lider de piaţă, a arătat ministrul.

El a subliniat că întreprinderea Antibiotice Iaşi este singurul producător român de medicamente în portofoliul căruia sunt peste 150 de produse care se livrează în toate spitalele din România şi în peste 5.000 de farmacii. În plus, fabrica susţine cu şapte produse programul naţional de oncologie şi asigură locuri de muncă pentru 1.450 de persoane, contribuind la bugetul consolidat al statului cu aproximativ 44 milioane lei anual, a explicat Nicolăescu.
Antibiotice Iaşi urma să joace un rol crucial în reorganizarea Institutului Cantacuzino, astfel că se vorbea anul trecut ca producţia de la Institut să fie manageriată de către A+.
Citeşte şi: Cum au ajuns medicii americani să prescrie Ampicilina românească