PSD, unul dintre partidele care nu dorește să voteze starea de urgență

Președintele interimar al Partidului Social Democrat critică Guvernul Orban pentru că după prima lună de stare de urgență mulți români și-au pierdut locul de muncă. Partidul pe care îl conduce Marcel Ciolacu este de părere că președintele Klaus Iohannis nu ține cont de prevenirea unui dezastru economic, motiv pentru care PSD nu va vota prelungirea stării de urgență.

„Nu vom fi de acord să avem încă o lună #pierdută pentru cetăţeni şi pentru economie! (…) Ei şi-au îndeplinit obligaţiile cetăţeneşti: au stat în case şi au respectat regulile impuse de autorităţi. Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgenţă?! Avem peste 1,2 milioane de români care şi-au pierdut locul de muncă sau sunt în şomaj tehnic, zeci de mii de firme închise şi miliarde de euro pierdute. În aceste condiţii, prelungirea stării de urgenţă #fără o minimă garanţie că vor fi luate măsurile corecte şi necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconştienţă totală”, a fost reacţia lui Marcel Ciolacu.

ALDE ia modelul PSD

Călin Popescu Tăriceanu a decis că nici partidul pe care îl conduce nu va vota prelungirea stării de urgență motivând că ordonanțele militare sunt problematice și instigă la abuz asupra cetățenilor.

„Am votat în luna martie starea de urgenţă pentru că am crezut că doar regulile democratice îi încurcă pe guvernanţi în a lua nişte măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului. Între timp am văzut cu toţii că nu democraţia îi încurca pe conducătorii noştri, ci lipsa de experienţă şi incapacitatea de anticipare”, a fost şi reacţia lui Călin Popescu Tăriceanu.

PMP și USR dau sfaturi celor două partide care nu vor să voteze prelungirea stării de urgență

„Cei din PSD şi din orice alt partid, trebuie să înţeleagă un lucru elementar: este o situaţie excepţională şi românii au obosit de atâta improvizaţie politică, vor soluţii de la politicieni”, a precizat Eugen Tomac, liderul PMP.

„Nu cred că vor fi până la urmă PSD se va împotrivii prelungirii stării de urgenţă, înţeleg şi ei că e nevoie de caceste cadru legal pentru a da posibilitaea Guvernului şi instituţiilor să se mişte mai repede. Ce face acum Marcel Ciolacu şi cei de la PSD, Ponta şi Trăceicenu, fac un balet politic”, a declarat Ionuţ Moşteanu, unul dintre liderii USR.