Pisicile au în nas între 45 și 200 de milioane de celule sensibile

Pisicile au în nas între 45 și 200 de milioane de celule sensibile, în timp ce oamenii au doar cinci milioane. Toate acele celule înseamnă că este bine să știi ce mirosuri nu agreează pisicile, astfel încât să poți avea o pisică fericită și prietenoasă. Pisicile se bazează adesea mai mult pe simțul mirosului decât pe ceea ce pot vedea sau atinge. De fapt, pisicile pot detecta un miros mult timp după ce oamenii nu mai pot mirosi nimic.

Știați că pisicile au, de fapt, două zone importante pentru a simți stimulii asociați cu mirosurile? Pe lângă nas, au și o structură specială numită organ vomeronazal pe cerul gurii, foarte adaptat la detectarea feromonilor, potrivit Thediscerningcat.

Ce mirosuri urăsc pisicile

Pisicile sunt ființe curioase, care doresc să exploreze sau să rămână în zone care pot fi dăunătoare sănătății lor. Înțelegerea mirosurilor care nu le plac vă poate ajuta să ghidați comportamentul pisicii. De exemplu, dacă pisica iubește anumite zone ale grădinii, plantarea anumitor ierburi vă poate ajuta să țineți pisica departe.

Dacă pisicii îi place să zgârie anumite suprafețe din casă, pulverizarea tipului potrivit de parfum o poate împiedica să facă acest lucru.

12 mirosuri care displac felinelor

1. Anumitei ierburi

Există multe mirosuri de plante de grădină care descurajează pisicile. Acestea includ lavanda, rozmarinul, menta, mușcata, coleus și cimbru de lămâie. Ierburile toxice pentru pisici includ menta și levănțica, sub formă de ulei. Ele sunt toxice ca plante, la fel și mușcata.

2. Mirosuri le puternice de citrice

Dacă pisicii îi place să sară pe dulapurile din bucătărie, așezarea strategică a citricelor ar putea fi suficientă pentru a le împiedica să facă asta. Pisicile urăsc mirosul de portocale, lămâi, lime și grapefruit.

3. Banană

Un alt miros pe care pisica îl urăște este cel de banană. Acest lucru se datorează agenților de coacere din banane – etena, deoarece simțurile lor îl detectează ca pe un obiect periculos.

4. Piper, curry, muștar și scorțișoară

În general, pisicilor nu le plac mirosurile picante. Le asociază cu o potențială toxicitate.

5. Pin, cedru, wintergreen și mentol

Deoarece aceste produse sunt concepute pentru a avea un efect și un miros de durată, pot fi prea puternice pentru pisică. Ingerarea mentolului este toxică pentru pisici și provoacă vărsături și diaree.

6. O litieră murdară

Dacă litiera pisicii nu a fost curățată sau este plină, nu o va mai folosi și va găsi alt loc unde să-și facă nevoile. Așadar, pentru a evita să urineze pe covor, pat sau canapea, cel mai bine este să o curățați imediat ce se umple.

7. Agenți de curățare pentru uz casnic

Pisicilor nu le plac substanțele chimice care se găsesc în multe produse de curățat de uz casnic. Când curățați zonele și articolele preferate ale pisicii, fiți atenți la acest lucru.

8. Mirosul de pește stricat

Acesta este un miros pe care pisicile îl urăsc la fel de mult ca oamenii.

9. Săpunuri și deodorante

La fel ca și în cazul parfumurilor și produselor de curățat, pisicile urăsc săpunurile și deodorantele. Nu le place nimic care are un miros chimic.

10. Uleiuri esențiale

Datorită formei lor concentrate, pisicile au tendința de a găsi mirosul uleiurilor esențiale mult prea puternice. De asemenea, pot avea reacții severe, cum ar fi salivare, tuse și dificultăți de respirație, mai ales dacă sunt într-un spațiu închis cu un difuzor. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să le mutați într-o zonă cu aer curat. Dacă pisica intră în contact cu uleiul esențial, contactați imediat medicul veterinar.

11. Alte pisici

Pisicilor nu le plac mirosurile altor pisici pe care nu le cunosc. Un miros necunoscut de pisică pe gazonul lor este ceva ce o va deranja.

12. Roșii, ceapă, arpagic și usturoi

Roșiile, în special cele necoapte, ceapa, arpagicul și usturoiul sunt toxice pentru pisici. Dacă pisica ingerează oricare dintre cele de mai sus, cel mai bine este să o duci la medicul veterinar cât mai curând posibil.