Pericol mare pentru posesorii de câini și pisici. Dacă vă plac plantele de apartament, dar aveți animale de companie, trebuie să țineți cont de anumite lucruri, deoarece pot fi dăunătoare, dacă sunt ingerate.

Deși par inofensive, este bine să cunoașteți pericolul pe care îl prezintă unele plante de apartament, potrivit Homes and Gardens.

Ce se întâmplă dacă pisicile și câinii mănâncă frunzele plantei-șarpe

Dracaena trifasciata
Dracaena trifasciata (SURSA FOTO: emokebeautyzone.ro)

Pericol mare pentru posesorii de câini și pisici. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci dacă observi că pisica sau câinele a confundat planta-șarpe cu un răsfăț culinar este să evaluezi cât de mult au consumat. Planta conține compuși care pot provoca iritații la nivelul gurii și stomacului.

„Mușcăturile exploratorii nu sunt atât de grave, dar dacă animalul de companie mănâncă încontinuu planta-șarpe, nu este bine nici pentru el nici pentru plantă”, spune Jeannie Psomas, expert în plante și proprietarul The The Plant Lady: San Francisco.

Ea susține că este puțin probabil ca o mică mușcătură din planta șarpe să dăuneze grav animalului de companie. Cu toate acestea, este important să apelați la sfatul unui veterinar.

„Sfătuiesc oamenii să meargă la Societatea Americană pentru Prevenirea cruzimii față de animale (ASPCA) pentru a căuta toxicitatea anumitor plante”, spune expertul în plante Raffaele Di Lallo de la Ohio Tropics.

„Dacă animalul de companie a ingerat frunze de plantă-șarpe, sunați la Centrul de control al otrăvirii animalelor de la ASPCA sau sunați imediat medicul veterinar”, adaugă el.

Dacă descoperiți că animalele de companie sunt dornice să exploreze plantele de apartament,  țineți în casă alte plante, care sunt mai sigure.

Cum feriți animalele de companie de planta-șarpe

Câine, pisică
Planta-șarpe poate fi foarte periculoasă pentru animalul tău de companie / SURSĂ FOTO: Dreamstime

Pericol mare pentru posesorii de câini și pisici. Cel mai bun mod de a vă proteja animalele de companie de aceste plante este să nu le lăsați la îndemâna lor sau să nu le țineți în casă și să optați pentru plante de interior sigure pentru animalele de companie.

Este important să aveți grijă cu plantele-șarpe în jurul animalelor de companie și să solicitați sfaturi profesioniste, dacă acesta a ingerat plante care i-ar putea face rău.

Din păcate, plantele-șarpe sunt toxice pentru animalele de companie și pentru oameni dacă sunt ingerate.

De asemenea, filodendronii conțin cristale de oxalat de calciu, prezentând un risc de iritare pentru animalele de companie. Ingerarea poate duce la simptome precum iritație orală, vărsături și dificultăți de respirație.

Planta-șarpe este aducătoare de ghinion?

Mulți oameni cred că planta șarpe aduce ghinion, un dezavantaj care nu poate fi ignorat. Conform credințelor populare, ghinionul este asociat cu sărăcia și energiile negative. Deci, dacă ești o persoană care crede în noroc și ghinion, planta-șarpe nu este o alegere bună.

O altă problemă cu plantele-șarpe este că au parte de atacuri fungice foarte des. Boala fungică poate apărea pe orice parte a plantei, dar atacă mai ales frunzele frumoase ale plantei.

Atacul ciupercilor duce la boli cum ar fi boala sudică și pata roșie a frunzelor. Acest dezavantaj al plantei-șarpe ar trebui luat în considerare când țineți în casă această plantă.