Daily Mail a făcut public "meniul olimpic" pregătit de lanţul de fast-food McDonald’s care pot fi consumate la Jocurilor Olimpice de la Londra. Printre noutăţi se numără Chicken Legend (un sandwich cu pui şi sos iute de roşii), Sweet Chili Chicken Wrap (o tortilla cu pui şi sos iute) sau Wispa Gold McFlurry (o îngheţată cu ciocolata Cadbury), dar şi croissante, fructe, lapte organic ori morcovi.
Nu vor fi servite porţii mari de cartofi prăjiţi, ci doar mici sau medii. De altfel, McDonald’s a obţinut dreptul de a fi singurul retailer care va vinde cartofi prăjiţi pe perioada competiţiei. Pretenţia sponsorului principal al Olimpiadei i-a nemulţumit pe ceilalţi comercianţilor din parcul olimpic. McDonald’s, a cerut oficial ca porţiile de cartofi prăjiţi să fie eliminate din meniul celorlalţi 800 de furnizori de mâncare, scrie Daily Mail.
Totodată, McDonald’s construieşte la Londra şi cel mai mare restaurant al lanţului de pe glob. Se estimează că la Jocurile Olimpice, care încep pe 27 iulie şi se încheie pe 12 august, una din zece mese vor fi consumate la McDonald’s. Compania estimează venituri de 3,7 milioane de euro în acest interval, potrivit publicaţiei britanice.
Restaurantul imens va ocupa o suprafaţă de 279 de metri pătraţi şi va avea  20 de puncte de comandă şi 1500 de locuri. El va fi demontat după ceremonia de încheiere a Jocurilor Olimpice; 75% din materialele clădirii vor putea fi reciclate şi refolosite.
La cel mai mare McDonald’s din lume vor fi repartizaţi cei mai buni 500 de angajaţi dintre cei 85.000 din Anglia. Vor lucra câte 200 de persoane pe tură.

Restaurantul îşi va deschide porţile pe 28 iulie, a doua zi după ceremonia de deschidere, şi se va închide pe 8 septembrie.
Sursa: Daily Mail