Maşinile americane au o reputaţie proastă în Europa. Cel mai mare “defect” al acestora este cel legat de consum. Motoare mari care “ înghit” mult carburant. Ei bine, există şi români care nu au ţinut cont de critici şi au cumpărat maşini americane pe care le-au înmatriculat în ţară. Nu vorbim aici de mărci precum Chevrolet, Jeep, Chrysler sau Mustang sau Dodge, care sunt sau au fost aduse de importatori, ci de mărci procurate, fie pe cont propriu, fie prin intermediul prietenilor.

Astfel, în România sunt înmatriculate 42 de maşini GMC, 65 de exemplare Buick, 58 de unităţi Oldsmobile şi 278 de Pontiacuri, conform datelor de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Ca fapt divers, în ţara noastră este înmatriculat şi un model Plymouth, brand care a dispărut în 2001. 

Potrivit DRPCIV, parcul auto naţional din România a depăşit anul trecut 7 milioane de vehicule, din care peste 1,25 de milioane erau înmatriculate în Bucureşti. La nivel naţional, din totalul celor peste 7,01 milioane vehicule care circulau pe drumurile naţionale la finele anului trecut, 5,47 de milioane (78%) erau autoturisme, în creştere cu peste 6%, comparativ cu sfârşitul anului 2015, când au fost înregistrate 5,15 milioane de exemplare. La finele lui 2016, pe drumurile din România circulau 3,036 milioane de vehicule cu motorizare diesel (din care 2,119 milioane de autoturisme), în timp ce 3,586 milioane de maşini aveau motoare pe benzină, din care 3,339 milioane erau autoturisme.