În contextul debutului anului 2020, compania EXE Software a conturat o serie de previziuni, în ceea ce privește segmentul de HR din IT-ul românesc. Rapiditatea cu care avansează lucrurile în acest domeniu favorizeză oamenii care sunt deschiși la modalități noi de colaborare, disponibili de a lua decizii spontane și dornici de schimbare.

Însă, dat fiind faptul că este o cerere mare de angajați, dezvoltarea comunicării și elaborarea unui plan de fidelizare reprezintă un avantaj, deoarece permite alinierea dintre obiectivele companiei și cele personale, ale oamenilor din interiorul său. Cele mai importante acțiuni de HR sunt cele strategice, precum selecția persoanelor potrivite, identificarea decalajelor în competențe și acoperirea lor prin programe de dezvoltare, crearea unui plan de retenție a angajaților și creșterea brand-ului de angajator.

Încurajarea implicării acestora, oferirea oportunităților de învățare și dezvoltare personală, precum și un mediu sănătos de lucru, ce include spații de relaxare sunt aspecte extrem de importante, care pot fideliza oamenii din echipă.

De asemenea, stabilirea unui sistem productiv, dar și flexibil, ce oferă posibilitatea de a rezolva task-urile remote, consolidează relația de încredere dintre angajat și angajator. În plus, respectarea timpului liber și acordarea de zile suplimentare de concediu în raport cu vechimea în companie, sunt aspecte ce contribuie la fidelizarea oamenilor din echipă.

Componenta umană, factor diferențiator

În domeniul IT, factorul diferențiator îl reprezintă componenta umană și conturarea unor relații bazate pe încredere, angajament și susținere. Modul de a interacționa, sprijinul și înțelegerea arătate în discuții deschise sunt vitale pentru a păstra unitatea echipei și pentru a face diferența într-un domeniu în care migrația este ridicată.

 „La fel ca în anii precedenți, și în 2020, printre aptitudinile pe care le căutăm la oamenii care urmează să faca parte din compania noastră se regăsesc flexibilitatea și adaptabilitatea. Noțiuni la fel de importante rămân cunoștințele și experiența de lucru în limbajele și tehnicile de programare, capacitatea de învățare continuă și cunoașterea unei limbi de circulație internațională. De asemenea, după recordul numărului de oameni din companie, atins anul trecut, de 92 de persoane, planurile noastre de creștere rămân în actualitate și, în acest moment, ne extindem în zona echipelor de Web Development (framework .Net) și Business Intelligence”, a punctat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

Atât în România, cât și pe plan mondial, pe lângă job-urile devenite deja populare, în anii anteriori, precum dezvoltatori care folosesc tehnologii C#, .NET și dezvoltatori de soluții Business Intelligence, pe lista celor mai populare job-uri se adauga ingineri specializați în AI/Machine Learning și experți în securitate cibernetică.

Despre EXE Software

EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT din țara noastră, fiind înființată în anul 2001 și având produse și servicii livrate în cinci din cele șapte continente din lume. Organizația este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise, susținând îmbunătățirea performanțelor și eficienței proceselor de business din interiorul fiecărei companii din portofoliul său de clienți.

Cu peste 200 de proiecte la activ, EXE Software este partener certificat Microsoft Gold și și-a clădit reputația dezvoltând și implementând soluții pentru data management, resource management, workflow management, field data collection, data analysis, folosind metodologii ca Agile, Waterfall, Extreme Programming (XP) și Adaptive Software Development (ASD).