Pentru un job de manager de proiect, la interviul de angajare, Google a întrebat "Câte mingi de golf încap într-un autobuz?". Întrebarea face parte dintr-un set de întrebări pe care compania le pune pentu a vedea în ce măsură candidatul poate să creeze o strategie de rezolvare a problemei. Un mecanism de calcul, pe care un absolvent de informatică ar putea să-l facă, duce la un rezultat de 250.000 de mingi de golf.
O altă întrebare, capcană de data aceasta, este "Cât de mult trebuie să cheltui pentru a spăla toate ferestrele din Seattle". Deși pare complicat, răspunsul este unul cât se poate de simplu: 10 dolari pentru fiecare fereastră. Întrebarea este una capcană pentru că cei mai mulți candidați se gândesc să dea o sumă totală, însă este vorba doar despre interpretarea sensului întrebării.
Interviurile Google conțin și probleme de logică: Într-un stat, locuiesc familii care își doresc să aibă băieți. Dacă primul copil este fetiță, mai fac încă un copil până nasc un băiat. Dacă primul copil este băiat, nu mai fac copii. Înterbarea: Care este proporția de băieți și fete în această țară? Problema implică mai multe moduri de gândire.
O altă problemă de logică este cunoscută drept problema lui Fermi: "Câte acordoare de pian există în lume?", iar răspunsul se află printr-o metodă asemănătoare inducției.
O altă provocare capcană, care testează modul de reacție, este realizarea unui plan de evacuare pentru San Francisco. Reacția așteptată este ca respectivul candidat să întrebe care este dezastrul pentru care se cere evacuarea.
Pentru a testa capacitatea candidatului de a explica lucruri complexe în cuvinte simple, acesta este rugat să definească o bază de date, în doar 3 propoziții, astfel încât, explicația să fie înțeleasă de un copil de 8 ani.