„Încasările aferente majorării de capital se vor folosi pentru a finanţa parţial proiectele de  dezvoltare existente, precum şi potenţiale oportunităţi de achiziţii şi dezvoltări“, se precizează în anunţul făcut de NEPI pe bursa de la Bucureşti.

Sud-africanii au anunţat că au în plan dezvoltarea unor proiecte imobiliare în valoare de 170 mil. euro.

Conform planurilor prezentate de investitor în ultimul său raport financiar, banii vor fi direcţionaţi către achiziţia participaţiei restante de 30% din Mega Mall, proiect pe care NEPI îl construieşte în locul fostei fabrici Electroaparataj din Bucureşti. Fondul de investiţii deţine 70% din mall, restul participaţiei revenindu-i austriecilor de la Real4You, de la care NEPI a cumpărat participaţia majoritară.

Compania mai are în construcţie două centre comerciale: unul la Târgu Jiu, în suprafaţă de 26.800 mp, şi altul în Bucureşti, care se construieşte pe o parte din terenul fabricii Vulcan. Dezvoltarea celor două proiecte, aflată pe ultima sută de metri, implică investiţii totale de peste 77 mil. euro.

Un alt proiect la care sud-africanii au anunţat că vor începe lucrările în câteva săptămâni este o clădire de birouri care va integra vila Oromolu de lângă Guvernul României. Construcţia acestui proiect presupune costuri de 32 mil. euro şi se estimează că va fi încheiată în ultimul trimestru al anului viitor.

NEPI mai are în plan construcţia a încă două centre comerciale, unul în Timişoara, pe un teren cumpărat în acest an de la fraţii Emil şi Marius Cristescu, şi celălalt în Piatra Neamţ, unde tocmai a achiziţionat un teren de la fabrica falimentară Sil Foresta.