Compania precizează că majorarea acestor costuri de către ProTV S.A. ar fi implicat în mod automat costuri mai mari pentru abonamentele clienţilor Romtelecom, în acest context operatorul de telecomunicaţii propunând trustului media inclusiv constituirea unui pachet separat pentru aceste canale, disponibil pentru un cost suplimentar. Varianta a fost însă declinată de Pro TV, potrivit Romtelecom. În acest context, începând cu data de 3 ianuarie, Romtelecom înlocuieşte posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi: HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits, iar pentru abonaţii cu receptoare HD: Eurosport 1 HD şi Shorts HD. Pentru platforma IPTV se introduc canalele Mooz Dance şi Mooz Dance HD. De asemenea, toţi abonaţii Romtelecom vor putea beneficia de canalele Dolce Sport în pachetul Variat.

“Romtelecom îşi exprimă regretul pentru orice inconveniente ale clienţilor săi, din motive independente de companie. De asemenea, aducem asigurări tuturor clienţilor noştri că suntem dispuşi să continuăm să găsim o soluţie amiabilă, cu obiectivul de a cădea de acord asupra unui preţ stabil şi corect pentru transmiterea canalelor grupului. Sperăm în continuare că Pro TV S.A va înţelege realităţile pieţei din România şi se va gândi la consumatorii săi”, se mai arată în comunicatul Romtelecom.

Trustul ProTV a arătat, recent, pe pagina sa de Internet, că “succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazează în primul rând pe atractivitatea Pro TV şi a altor canale româneşti”, fapt “care determină într-o proporţie covârşitoare decizia de abonare”. În aceste condiţii, Grupul ProTV S.A. “regretă această situaţie” şi punctează alternativele de recepţionare ale canalelor Pro TV, după cum urmează: semnalele terestre pentru canalul Pro TV, toţi ceilalţi distribuitori de cablu şi satelit, precum şi portalul voyo.ro, contra unui abonament lunar.