Se numără peste 50 de producții de acest gen. Filmele care abordează această tematică dificilă pot fi considerate adevărate capodopere cinematografice.

Robert Powell, actorul britanic care a jucat rolul principal din „Isus din Nazaret”, a rămas o figură iconică printre cei care L-au interpretat pe Mântuitor. Criticii spun că ar fi interpretat cel mai bine acest rol. Puțini știu despre Powell că înainte de acest rol era ateu. După filmări a devenit un credincios convins, aproape de fanatism.

„Jesus Christ Superstar” este un musical despre viața Lui Isus. În această peliculă Iuda este prezentat ca un personaj bun. Unii au considerat acest film o blasfemie. Interpretul Lui Isus a fost Ted Neeley, care a încasat din plin criticile pe această teme. În timpul repetițiilor la care mergea frecvent, acesta a fost lovit cu ouă, roşii şi pietre.

Patimile lui Hristos” este probabil cel mai iubit film despre Isus de către români deoarece actrița Maia Morgenstein joacă în el într-un rol foarte important, al Fecioarei Maria. Rolul Mântuitorului este jucat de Jim Caviezel. Filmările au fost extrem de dure. personajul principal și-a dizlocat umărul în timpul filmărilor șcenelor în care Isus căra crucea. Acesta a fost chiar lovit de fulger în timpul filmărilor.

Actorul principal din „Evanghelia după Matei”, un alt film-capodoperă despre Isus, este Enrique Irazoqui. După acest rol, Enrique nu a mai continuat cu actoria și a urmat o carieră de profesor de literatură.