Evenimentul a fost organizat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri (FNTM), la hotelul Howard Johnson în Bucureşti, marţi, 27 mai 2014.

Antreprenorii care au vorbit în cadrul evenimentului sunt Felix Tătaru, Mihai Marcu, Eugen Voicu, Adrian Bîzgan, Valentin Miron, Mugurel Stan, Felix Pătrăşcanu, Dan Călugăreanu, Ionuţ Ţaţa şi Marius Bostan. 

 

Mai jos, câteva citate speciale ale invitaţilor:

Marius Bostan

”Vrem să potențăm acele voci care să afirme valorile fundamentale ale civilizației, care sunt sub atac acum. Lumea noastră în ultimii 2000 de ani este bazată pe aceste valori. Dacă ignorăm atacurile la adresa valorilor civilizației occidentale nu înseamnă că ele nu există. Ce am câștigat după 1989 nu vom putea menține fără luptă și din păcate întâmplările din ultimele luni ne arată din ce în ce mai mult acest lucru. Dacă nu înțelegem cauza prosperității, securității și libertății noastre, nu vom putea salva ceea ce avem.”

Solomon Marcus

”La nivelul unui manager, valoare fără cultură nu este posibil. Trăim într-o societate de mare confuzie a valorilor, unde multă lume ajunge la succes fără valoare și multe valori nu ajung să aibă succes. Acesta este un aspect tragic al existenței actuale, că școala eșuează în a livra oameni de cultură. Și noi plătim acest tribut.”

Felix Tătaru

Despre credință e vorba în următoarea poveste. La la cinci ani după ce am lansat GMP eram aproape de faliment. […] Când am zis că vrem să facem un radio pentru copii s-au uitat la noi ca la extraterești. Și le-am spus povestea noastră. Au rămas mască și pentru că acest tip de radio nu mai exista nicăieri. Pot să spun că e un act de credință, pentru că mi-am spus e un lucru bun pentru oameni, ne ajută Dumnezeu și o să meargă. Și merge bine.”

 

Mihai Marcu

„ Faceti-va pasiuni! Au fost ani de zile in care nu am avut concediu. Nu va ganditi numai ca trebuie sa mergeti inainte si sa lucrati 12-14 h/zi, eventual si sambata si duminica, ca mine, cand realizam ca este sambata numai cand ajungeam in Piata Victoriei si vedeam ca nu sunt masini acolo.”

 

Eugen Voicu

„Cred ca entuziasmul este cel care trebuie sa defineasca atitudinea si caracterul unui om de succes. De fapt, atitudinea este foarte importanta, cred ca trebuie sa fie un entuziasm molipsitor si, pe de alta parte, caracterul e la fel de important pentru ca oamenii cu care pornesti la drum trebuie sa fie oameni pe care te bazezi pe termen lung, oameni pe care intr-adevar ii cresti, oameni pe care ii dezvolti, oameni care mai pleaca si trebuie sa accepti.”

 

Adrian Bizgan

Perseverenta sta in spatele cinstei si onestitatii morale, valori care sunt in mare parte innascute, dar care se si invata. Increderea si optimismul au nevoie de perseverenta pentru a putea fi pastrate. De asemenea, vointa de a lupta si imaginatia.

Toate aceste elemente ale succesului (cinste si onestitate morala, incredere, optimism, vointa de a lupta, imaginatie) presupun perseverenta pentru a le dezvolta, mentine, a le ridica la cele mai inalte niveluri pe care le poti atinge.

 

Valentin Miron

”Sunt un om de afaceri care acţionează în ceea ce astăzi numim sistemul capitalist occidental. Dacă astăzi sunt un om de afaceri liber, acest lucru se întâmplă şi pentru că valorile occidentale au învins. Dacă m-aş fi născut în altă civilizaţie, poate că mi-ar fi fost mai greu să înţeleg valorile care stau la baza lumii în care trăiesc. Adică valorile mele! Ca român, ca cetăţean ce aparţine culturii occidentale, înţeleg însă că sistemul capitalist nu se reduce doar la relaţii economice. Acesta se bazează pe un sistem de valori culturale, spirituale şi morale.”

 

 

Vladimir Tismaneanu

"Totalitarismul este bazat pe suprematia minciunii, de unde rezulta ca a trai in adevar este calea cea mai sigura spre reconstruirea a ceea ce este un element esential pentru functionarea unei societati democratice: increderea.”

 

Mugurel Stan

„<<Mintea este cea mai puternică armă pe care Dumnezeu a lăsat-o omului. Cel mai frumos dar! Ea ne dă discernământ și înțelegerea bună a lucrurilor. Fără ea am fi la îndemâna oricărei ispite.>>

[…] Orice deviație de la logică este o ofensă adusa lui Dumnezeu și avem datoria de a amenda această alunecare”

 

Felix Patrascanu

Familia este mai mult decat importanta. Este ceea ce-mi da dimensiunea a ceea ce sunt in momentul de fata. […] Valorile de baza: familia, educatia, traditia si etica. Urmeaza curajul, munca, responsabilitatea si perseverenta.”

 

Dan Călugareanu

„N. Steinhardt spunea că biruința nu este obligatorie, dar că întotdeauna obligatorie este lupta. Pentru mine sunt cuvinte pe care le am aproape, în fiecare zi. Încerc să fac asta cu onestitate și corectitudine.”

 

Sonia Nastase

In tot ceea ce faci, daca pui un pic de suflet si iubire si faci ceva pentru ceilalti nu poti sa nu ai succes. Am ajuns unde am ajuns datorita oamenilor care fac lucruri cu daruire, pasiune si dragoste. Succesul se bazeaza pe mii de ore de munca a unor oameni care iubesc ceea ce fac. […]

Succesul este fericirea de a face ceva pentru ceilalti, a le aduce un zambet in fiecare zi. Oamenii cu care lucreaza se straduiesc sa creeze amintiri frumoase pentru clientii lor.”

 

Ionut Tata:

„Atunci cand libertatea intalneste responsabilitatea se nastevoluntariatul. Am descoperit acest concept in anii ’90, atunci cand parintii mei m-au implicat in diferite proiecte. La 14 ani eram cel mai tanar voluntar care strangea gunoaie in Piata Sfatului din Brasov si lucrul asta m-a educat, m-a format.”

 

 

 

Nicolaie Moldovan

“Am construit strategia orasului Alba Iulia cu munca responsabila si multa consecventa, alaturi de un colectiv de oameni tineri, dornici de afirmare, pentru care masura succesului nu sunt banii, ci dezvoltarea unui oras uitat in ultimii ani de politicieni.”