Din octombrie 2008 când a fost lansat serviciul de portabilitate și până la începutul anului 2017 au fost portate în rețeaua Digi Mobil peste 1 milion de numere, provenite de la ceilalți operatori de telecomunicații de pe piața din România și astfel devine furnizorul cu cele mai multe numere primite prin portare. 

Investițiile semnificative în dezvoltarea și extinderea continuă a acoperirii rețelei Digi Mobil 3G și 4G, tehnologiile de ultimă generație care au dus la îmbunătățirea calității serviciilor de voce și date mobile, dar și ofertele comerciale atractive ce răspund nevoii din ce în ce mai mare de trafic de date au avut un aport semnificativ la creșterea numărului de utilizatori din rețeaua de comunicații mobile a RCS & RDS. 

„Succesul Digi Mobil se datorează în egală măsură eforturilor pe care compania le-a făcut constant, cât și utilizatorilor care au avut încredere într-un serviciu nou, aflat la început de drum. Avem certitudinea că vom îmbunătăți permanent serviciile mobile, investiția în tehnologia 4G fiind acum prioritară, astfel încât să ajungem la cât mai mulți utilizatori cu aceasta. Este un efort gradual și susținut pentru creșterea capabilitaților rețelei, 4G fiind următoarea tendinţă importantă pentru consumul optim de internet mobil. Astfel, vom putea să susţinem fără nicio problemă creșterea de trafic a clienților actuali, precum și traficul noilor clienți care ne vor alege,” afirmă Valentin Popoviciu, Vicepreședinte RCS & RDS.

Digi Mobil înregistrează în prezent peste 3 milioane de abonați, persoane fizice și juridice, în mai puțin de trei ani de la relansarea serviciului. În prezent, rețeaua 3G Digi Mobil acoperă peste 97% din populaţie, iar reţeaua 4G a atins pragul de 37%. 

Compania va continua să investească în reţea sume de oridinul zecilor de milioane de euro astfel încât în 2019 să ofere acoperire pentru 99% din populaţie. Compania oferă în prezent acoperire 4G în marile oraşe.  Reţeaua 4G a RCS&RDS este de tip LTE TDD.

Fost director din Vodafone se ocupă de dezvoltarea reţelei mobile

Din vara acestui anului 2016, Mircea Beju, fost director de dezvoltare al reţelei mobile la Vodafone a preluat aceeaşi funcţie la RCS&RDS. Compania se axează pe dezvoltarea serviciilor mobile, în prezent având mai mulţi abonaţi decât Telekom.