Hedija Talic, 82 de ani, şi sora sa mai mare Tanija Delic, 88 de ani, s-au reîntâlnit în urmă cu câteva zile pentru prima dată după 1941, notează site-ul cotidianului bosniac Nezavisne Novine.

Dna Talic, care avea la acea dată 11 ani şi purta numele de fată Budimlic, s-a rătăcit în momentul în care familia sa se refugia spre nord-vestul Bosniei la începutul războiului. Fata a fost luată în grijă de un orfelinat local, iar părinţii ei au fost ucişi în timpul războiului. Fratele său a emigrat în SUA.
"După război unii afirmau că familia mea a fost ucisă, alţii ziceau că ei au plecat spre SUA. Mi-am pierdut orice speranţă să-i revăd", a declarat Hedija Talic pentru cotidian.

Mai târziu, ea s-a instalat în regiunea Tuzla (nord-est), în timp ce sora sa locuia într-un sat din nord-vestul Bosniei, la numai 200 de kilometri distanţă.

Cele două surori s-au revăzut datorită fiului Hedijei, care, căutându-şi rădăcinile, a luat legătura pe Facebook cu fiica mătuşii sale, ignorând că femeile aparţineau aceleiaşi familii.

"Revederea noastră a fost scăldată în lacrimi. Nu puteam crede că ne-am regăsit’, au povestit cele două surori. ‘După atâţia ani, ne mai aminteam încă de părinţii, de fraţii noştri, de evenimentele din copilăria noastră", au adăugat ele.

Hedija şi Tanija au anunţat că ele speră să-l regăsească şi pe fratele lor sau familia acestuia, care locuieşte probabil în SUA.
Sursa: Agerpres