Ion Țiriac a reacționat, din nou, în cazul Simonei Halep. El a vorbit despre decizia privind suspendarea. Ea nu mai poate juca timp de patru ani de zile. Simona Halep urmează să facă apel la TAS.

Bogdan Stoica, avocatul din România al Simonei Halep, a precizat că cei de la ITIA nu au dorit să coopereze în dosarul Simonei. Acest lucru s-a petrecut în ciuda faptului că atât aceasta cât și reprezentanții săi și-au arătat deschiderea în acest sens.

Ion Țiriac, revoltat în cazul suspendării

Ion Țiriac vede o mare nedreptate în modul în care Agenția Internațională a Integrității în Tenis și Federația Internațională de Tenis au gestionat cazul de dopaj al Simonei Halep. În opinia sa, activitatea lui Halep nu trebuia oprită până nu se confirma vinovăția acesteia. În plus, Țiriac a dezvăluit ce ar face acum, dacă s-ar afla în locul jucătoarei de tenis.

„O dată am sfătuit-o cu ceva şi n-a luat sfatul. Nu-i posibil să ţii un om, să-i distrugi viaţa, nu cariera. Să-i distrugi viaţa, moralitatea şi toată treaba şi după un an, fleosc, îi dau 4 ani repede că ce se întâmplă, dacă cumva…”, a spus miliardarul.

Simona Halep
Simona Halep/SURSA FOTO: Dreamstime

Decizia pe care ar lua-o în locul lui Halep

El a ținut să arate și ce decizie ar fi luat în locul Simonei Halep. Ion Țiriac ar da în judecată federaţia internaţională. Miliardarul a spus că ar cere nu un milion de euro. El ar cere de 10 ori mai mult.

„Dacă aş fi Simona, aş da în judecată federaţia internaţională, aş da în judecată pe cei care au suspendat-o. IŢIA, itima, i-aş da în judecată nu pentru un milion, cum spune presa azi. Când cineva îţi distruge viaţa… E vorba de 100 de milioane, nu de 1 milion”, a spus afaceristul.

În plus, Ion Țiriac a vorbit și despre substanța interzisă care a dus la suspendarea jucătoarei de tenis. Acesta a spus că ar lua la întrebări pe toți care se fac vinovați.

Miliardarul bagă mâna în foc pentru campioana noastră

El s-a întrebat retoric cum este posibil ca vineri Halep să fi fost negativă. Apoi, peste 72 de ore, să aibă un rezultat pozitiv.

„Eu în locul Simonei aş face-o, începând cu federaţia internaţională, IŢIA, mitia, WADA, cu cel care mi-a dat asta. Şi e foarte important, cine mi-a dat-o? Că ea nu s-a dus la farmacie. Cum dracului vineri a fost negativă și după 72 ore pozitivă cu 000,1?”, a spus miliardarul.

El crede cu tărie în nevinovăția campioanei noastre. Miliardarul român este de părere că Halep nu avea nevoie de nimic în plus ca să joace tenis. De aceea, el a spus că jucătoarea noastră n-a avut niciun fel de intenție să ia vreo substanță interzisă.

„Bag mâna în foc şi acum că Simona Halep la 31 ani n-a avut niciun fel de intenție sau nevoie de ceva în plus ca să dea cu dreapta mai bine”, a declarat Ion Țiriac, potrivit Orange Sport.