Proiectul de buget pe 2018 prevede o alocare pentru CCR de 24,4 milioane lei, în creştere cu 16,15% faţă de execuţia preliminată din anul anterior. 

Cheltuielile curente sunt estimate la 24,1 milioane lei, în creştere cu 17,52% faţă de anul anterior, din care 20 milioane lei (creştere de 17,65%) reprezintă cheltuielile de personal. La capitolul bunuri şi servicii este prevăzută suma de 3,8 milioane lei, reprezentând o creştere de 14,75% faţă de anul 2017. 

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat în cadrul dezbaterilor că, la capitolul cheltuieli de personal, Curtea Constituţională a aprobat o creştere de 25% faţă de anul trecut plecând de la faptul că schema de personal prevedea 109 posturi, însă sunt finanţate doar 94 de posturi. 

"Suma pe care ne-aţi aprobat-o nu ne permite să aplicăm majorarea salariilor prevăzute de Legea 153/2017, nu ne permite să încadrăm patru persoane care au fost cu contractele de muncă suspendate pentru creşterea copilului şi acum vin obligatoriu, nu ne permite să ocupăm locuri vacante şi nu putem să aplicăm creşterile salariale cuvenite îndeplinirii unor tranşe de vechime. Suma care ne-ar lipsi ar fi de 2.018.000 lei şi la comisiile juridice reunite am rugat formularea unui amendament în acest sens. Au fost de acord şi am fost surprins să văd că nu mai este acest amendament", a spus Valer Dorneanu. 

Reprezentantul Ministerului Finanţelor a explicat faptul că, dacă se adoptă această majorare la cheltuieli de personal, suma solicitată trebuie luată de la altă instituţie. 

Amendamentul susţinut de Valer Dorneanu a fost admis de comisiile parlamentare de buget-finanţe, urmând ca Ministerul Finanţelor să identifice ordonatorul de la care va fi transferată suma de 2.018.000 lei. 

AGERPRES