Evenimentul a avut loc pe data de 10 februarie la Forum Center – Palazzo Italia şi a fost organizat de Palazzo Italia Incubatore D’Imprese şi Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, prin EEN – Enterprise Europe Network. CCIR a fost partenerul principal al evenimentului.

„Pentru sistemul cameral, accesarea fondurilor europene reprezintă o problemă extrem de importantă şi atât CCIR, cât şi camerele de comerţ judeţene sunt implicate activ în accesarea de fonduri europene. De altfel, CCIR are ca prioritate strategică stabilirea temelor şi parteneriatelor pentru accesarea fondurilor, iar din acest punct de vedere, conducerea CCIR a hotărât crearea unui consorţiu de experţi din rândul sistemului cameral. (…) De altfel, suntem în al treilea an al programului 2014-2020 şi, din păcate, se repetă experienţa programului anterior, şi anume că, după aproape 3 ani, acest mecanism de accesare a fondurilor începe să funcţioneze. Să sperăm că anul acesta, în 2016, fondurile europene vor putea fi accesate şi accesibile şi pentru România”, a spus Aurelian Gogulescu, vicepreşedinte la nivel de reprezentare al CCIR şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, luând cuvântul la începutul evenimentului.

Acesta a subliniat că CCIR a făcut mai multe propuneri la comitetul consultativ pentru IMM-uri, pentru îmbunătăţirea implementării fondurilor europene la nivel naţional, propuneri care au fost acceptate aproape în totalitate.

Secretarul de Stat din Ministerul Fondurilor Europene, Ciprian Necula, prezent de asemenea la eveniment, a declarat că ministerul și-a propus ca „în acest program nou, 2014-2020, să avem proiecte care să răspundă unor nevoie reale, nu unor proiecţii realizate din birou. Există un proces întreg despre cum să simplificăm toată birocraţia şi cum să definitivăm programul electronic prin care încercăm să eliminăm cât de mult putem hârtiile, program pe care sperăm să-l lansăm în luna martie şi, cu această ocazie, să lansăm şi primele ghiduri şi call-uri”.

Problematica fondurilor europene şi a implementării „este de o importanţă crucială pentru investitori, în toate sectoarele de producţie şi de comerţ, mai ales în cele strategice”, a spus la rândul său Diego Brasioli, ES Ambasadorul Republicii Italiene în România.

Te-ar putea interesa și: