Acestea au totalizat, în perioada ianuarie-noiembrie 2010, circa 215.000 de lei.
Cea mai mare sumă a fost decontată de Claudiu Iulian Manda, respectiv 95.266 de lei, adică aproximativ 23.000 de euro.
Astfel, în cele 11 luni ale anului trecut, senatorii și deputații care se regăsesc pe ”lista neagră” a Institutului pentru Politici Publice, ca având cea mai scăzută prezență la vot, au încasat/decontat de la bugetul celor două Camere peste 1,6 milioane de lei.
Institutul pentru Politici Publice (IPP) a prezentat recent un raport privind activitatea parlamentarilor în sesiunea septembrie-decembrie 2010. Autorii acestui bilanț au întocmit și o listă neagră cu deputații și senatorii care au avut cea mai scăzută prezență în cadrul Camerelor.

Astfel, printre deputații care s-au remarcat prin absența la vot se numără Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc, Claudiu Iulian Manda, Adrian Mocanu și Cristian Rizea. Conform raportului IPP,  ultimii patru nu au participat la niciun vot final în sesiunea septembrie-decembrie 2010.

La Senat, pe lista celor care au avut cele mai puține prezențe se numără, potrivit IPP, „lideri politici importanți, obișnuiți ai clasamentelor IPP, care continuă să își sfideze alegătorii“: președintele PNL, Crin Antonescu, președintele PC, Dan Voiculescu, și președintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități, Gyorgy Frunda. Ce sumă au totalizat indemnizațiile, diurnele, cheltuielile cu transportul, cazarea și deplasările în străinătate, birouri parlamentare etc. ale celor trei senatori? Este vorba de circa 562.000 de lei, respectiv 134.000 de euro, conform informațiilor postate pe site-ul Senatului, pentru perioada ianuarie-noiembrie 2010.
Gyorgy Frunda a fost scump nu numai la vedere, ci și prin prisma sumelor încasate și decontate, care totalizează aproximativ 352.000 de lei, adică 84.000 de euro. De altfel, senatorul UDMR a efectuat aproape în fiecare lună deplasări în străinătate, care au costat circa 50.000 de lei. Am încercat să-l contactăm telefonic pe fruntașul UDMR, dar fără succes.
Citește și Cât ne costă parlamentarii atât de ocupați încât n-au timp să voteze