De altfel, potrivit Global Financial Integrity, în ultimii zece ani, Deutsche Bank a plătit amenzi în valoare de aproximativ 18 miliarde de dolari pentru schemele financiare dubioase pe care le-a efectuat.

Rezerva Federală a Statelor Unite investighează acum rolul jucat de Deutsche Bank într-o schemă de spălare de bani din Rusia, dar și din alte țări post-sovietice printre care Moldova, Ucraina sau Azerbaijan, în care ar fi fost implicată alături Danske Bank din Danemarca.

Banca centrală americană urmează să stabilească dacă filiala din New York a Deutsche Bank a monitorizat corect transferurile de fonduri primite de la sucursala Danske Bank din Estonia, scrie Publika.md.

Anterior, reprezentanţii de la Danske Bank au recunoscut că au efectuat tranzacții financiare pentru cetăţeni nerezidenți în Estonia, lucru ilegal. În total, în perioada 2007-2015, peste 235 de miliarde de dolari au fost spălați prin intermediul sucursalei estoniene. Se presupune că peste 80 la sută din acești bani au fost ulterior redirecționați spre paradisuri fiscale prin intermediul Deutsche Bank.

Instituţia bancară germană a fost ținta unor percheziții de amploare la sfârșitul anului trecut, în urma unui caz legat de dezvăluirile din Panama Papers. Probele adunate arată că Deutsche Bank a ajutat mai mulţi clienţi să-şi deschidă conturi off-shore prin intermediul unei firme din Cipru. Schema infracţională a fost pusă în practică şi în ţara noastră, prin intermediul băncii controlate de raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon.