Mai exact, potrivit informațiilor tranmise de Comitetul de coordonare a vaccinării, 87.377 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Totodată, sursa citată mai precizează că s-au înregistrat 139 reacţii adverse, alte 146 fiind în investigare.

În ceea ce privește vaccinurile folosite, potrivit CNCAV, de la ultima raportare s-au vaccinat 87.377 persoane, dintre care 66.716 cu Pfizer, 10.622 cu Moderna şi 10.039 cu AstraZeneca.

De menționat este faptul că, de de debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, au fost imunizate în total 2.860.598 persoane, dintre care 1.714.422 au primit ambele doze de vaccin. Totodată, de la ultima raportare s-au înregistrat 139 reacţii adverse, alte 146 fiind în investigare.

”Au fost raportate două cazuri RAPI formă severă. În prezent, ambele persoane sunt recuperate”, a mai transmis CNCAV.

Un bărbat a leșinat după ce s-a vaccinat cu Pfizer

În cursul zilei de joi, o persoană care s-a vaccinat cu Pfizer a avut o reacție adversă fără precedent. Potrivit comunicatului de presă trimis de Prefectura Brașov, este vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani, care a leșinat la 5 minute după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID produs de Pfizer.

În comunicat se mai precizează că reacția severă a fost catalogată ca reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune. În ceea ce privește istoricul medical al bărbatului, reprezentanții Prefecturii Brașov spun că nu există istoric alergic.

„În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic”, au transmis reprezentanții Prefecturii.

Medicii au intervenit însă la timp pentru resuscitarea acestuia. Bărbatul a fost stabilizat și apoi supravegheat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, după care a putut pleca la domiciliu