Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a răspuns vineri, la o serie de întrebări. Mai exact, ministrul a fost întrebat, vineri, în şedinţa Comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, dacă are studii superioare, câţi consilieri sunt la minister şi dacă are secretară.

Vlad Voiculescu a precizat că are studii superioare, iar diploma sa poate fi văzută pe contul personal de Facebook. El a mai adăugat că știe și limba germană.

“Da, deţin studii superioare. (…) Am studiat până în anul 2011, găsiţi diploma mea pe contul meu de Facebook, găsiţi certificatul de la Ministerul Educaţiei pentru recunoaşterea acelei diplome. Vă stau la dispoziţie pentru o discuţie în limba germană, pentru vizite la facultatea din Viena”, a spus Voiculescu.

Ministrul Sănătății a mai spus că se poate afla acest lucru oficial de la instituţia de învăţământ superior din străinătate pe care a absolvit-o. Totodată, el a mai adăugat că și colegii săi pot confirma acest lucru.

“Întrebaţi la Ambasada Austriei sau Ambasada Germaniei sau unde mai există titlul magister ca să vedeţi ce înseamnă asta. Oricând vreţi să vorbiţi cu mine despre asta nu am niciun fel de problemă. Sunt de asemenea destui colegi care pot confirma lucrul acesta”, a mai spus ministrul.

Câți consilieri are Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a mai declarat că are opt consilieri la Ministerul Sănătății și nu 21, așa cum spunea PSD-ul. Mai exact, potrivit ministurlui, restul consilierilor sunt doar onorifici.

El a mai adăugat că nu are niciun șofer, însă are o secretară în cadrul Ministerului.

“Mă bucur că m-aţi întrebat despre cei 21 de consilieri pe care spuneţi că îi am, pentru că asta este o minciună gogonată tipică PSD. Am auzit-o în 2016, acum din nou. Există opt consilieri ai ministrului Sănătăţii, nu a modificat nimeni hotărârea de guvern care spune foarte clar că sunt opt consilieri ai ministrului Sănătăţii. Restul sunt consilieri onorifici.

Pot să am 2.000. Una este consilier onorific, adică cineva care eventual poate să vină la Ministerul Sănătăţii şi să facă acolo voluntariat, alta sunt funcţiile plătite. (…) Ministrul Sănătăţii are opt consilieri, la fel cum a avut fiecare ministru de până acum. Aţi mai minţit cu ceva, cu delegarea atribuţiilor. Fie nu ştiţi cum este să fii ministru sau să ai orice funcţie importantă când trebuie să delegi şi dacă eşti într-o funcţie de demnitate publică atunci evident delegi. (…) Vorbiţi despre şofer – nu am niciun şofer angajat special pentru mine. Vorbiţi despre secretară – evident că există o secretară a ministrului Sănătăţii”, a susţinut Vlad Voiculescu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea