Consilierul prezidenţial este de părere că actuala campanie de vaccinare anti-COVID-19 din România reprezintă “un succes”, gradul de convingere a populaţiei atingând “cote îmbucurătoare”.

Totodată, Diana Păun a mai subliniat faptul că succesul campaniei este confirmat și de statisticile europene.

“Campania de vaccinare anti-COVID este un succes. O spun statisticile europene. Încă de la începutul campaniei ne aflăm pe primele locuri la nivel european, ceea ne dă speranţa că lucrurile se fac organizat şi că populaţia României a conştientizat gravitatea pandemiei şi importanţa vaccinării iar gradul de convingere a populaţiei a atins cote îmbucurătoare”, a afirmat Păun la dezbaterea online “Vaccinarea, prezent şi viitor”, organizată de DC Media Group.

Consilierul prezidenţial a mai precizat de asemnea că este de părere că trebuie să ne asigurăm că se va realiza “o imunizare în masă” şi să respectăm în continuare măsurile de protecţie, “mai ales sub presiunea noii tulpini care face ravagii în Europa”.

Consilierul prezidențial, mulțumit de numărul mare de români

În același timp, Diana Păun a mai subliniat faptul că “un sistem de sănătate rezilient se poate construi numai pe pilonul prevenţie”.

În ceea ce privește numărul persoanelor vaccinate, aceasta susține că președintele Iohannis a avut un rol major în acest context, deoarece a lansat o mulțime de mesaje și acțiuni care au dat roate.

Ea a mai adăugat că vaccinare este esențială pentru omenire și a făcut un apel la români să se informeze mai bine înainte de a face acest pas.

“Preşedintele României a lansat în toate mesajele şi acţiunile sale publice ideea educaţiei pentru sănătate şi a prevenţiei şi mă bucur că aceste mesaje au dat roade. Vaccinarea a adus beneficii enorme omenirii. (…) Îi sfătuiesc pe toţi cei care vor să se vaccineze să se informeze corect şi să-i informeze, la rândul lor, pe cei din jur pentru a reuşi să-i convingem pe nehotărâţi că acesta este modul de a reveni cât mai repede la viaţă.

Este mai uşor şi mai ieftin să previi, decât să tratezi”, a adăugat consilierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan