Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), în valoare de 21,9 milioane de lei, Electrica – 18 milioane de lei, Romgaz – 15,2 milioane de lei, Fondul Proprietatea – 13,9 milioane de lei, şi Transelectrica – 13,9 milioane de lei.

 În piaţa deal s-au realizat schimburi în valoare de 13,7 milioane lei.

Săptămâna aceasta, indicii bursieri au înregistrat evoluţii negative cuprinse între minus 1,77% pe indicele BET, valoarea acestuia fiind de 7.449,6499, şi minus 0,68% pe indicele BET-BK, valoarea la închidere a acestuia în puncte indice fiind de 1.387,2300.

În perioada menţionată, 24 titluri au avut evoluţii pozitive, 14 au consemnat evoluţii stabile şi 33 evoluţii negative.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe titlurile Teraplast, Aerostar şi Dafora, de 19,76%, 12,02% şi, respectiv, 10,63%.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat pe titlurile Retrasib, de 10,20%, aceasta fiind urmată de cele înregistrate pe titlurile Electroargeş şi Rompetrol Rafinare, de 9,48% şi, respectiv, 4,88%.

Potrivit analizei Puls Capital, tendinţa de scădere a pieţei consemnată în săptămâna ce s-a încheiat a avut drept cauze principale rezultatele aferente primului trimestru anunţate de companiile locale, acestea fiind sub aşteptările investitorilor.

În plus, contextul extern tulbure din această perioadă a contribuit la percepţia negativă pe care investitorii au avut-o în legătură cu piaţa locală în perioada curentă, în acest sens perpetuarea situaţiei incerte a Greciei având un rol de asemenea important.

În acest context, şi lichiditatea s-a aflat săptămâna aceasta la cote de avarie, doar în ultima zi nivelul schimburilor cu acţiuni reuşind să urce peste nivelul de 8 milioane de euro. AGERPRES