Platforma de socializare Facebook plătește anual sume imense pentru securitatea lui Mark Zuckerberg, creatorul rețelei, sumele fiind de ordinului zecilor de milioane de euro.

Rețeau Facebook a dublat în 2018 suma cheltuită pentru securitatea directorului general Mark Zuckerberg, la 20 de milioane de dolari, potrivit unei declaraţii depuse la autorităţile de reglementare.

Zuckerberg a primit un salariu simbolic de 1 dolar în ultimii trei ani, dar bonusurile au ajuns la 22,6 milioane de dolari. Cea mai mare parte din bani a mers pentru siguranţa sa personală.

Aproape 20 de milioane de dolari au fost plătite pentru siguranţa lui Zuckerberg şi a familiei sale, faţă de 9 milioane de dolari în anul precedent.

Zuckerberg a mai primit 2,6 milioane de dolari pentru folosirea în scop personal a unor avioane private, care, potrivit companiei, sunt incluse în programul de siguranţă personală.

Facebook a fost criticată în ultimii trei ani pentru rolul avut în influenţarea de către Rusia a alegerilor prezidenţiale americane din 2016 şi pentru punerea la dispoziţie a datelor a milioane de utilizatori firmei de consultanţă politică Cambridge Analytica.

Directorul operaţional al Facebook, Sheryl Sandberg, a primit 23,7 milioane de dolari în 2018, comparativ cu 25,2 milioane de dolari anul trecut.