Cel mai mare constructor auto mondial a precizat că de la lansarea modelului Prius pe piaţa japoneză, în anul 1997, şi până în prezent a vândut peste 3,03 milioane automobile hibride la nivel mondial. În plus, Toyota a adăugat că modelul Prius, primul automobil hibrid care a intrat în producţie de masă, este responsabil pentru 72% din vânzările sale de automobile hibride.

Comparativ, anul trecut Toyota a vândut la nivel mondial 7,53 milioane autovehicule, dintre care 690.000 au fost automobile hibride.

Peste 60 de procente din vânzările de automobile hibride Toyota sunt realizate pe pieţele externe iar restul în Japonia. Pe piaţa din America de Nord, vânzările de automobile hibride marca Toyota au ajuns la 1,15 milioane unităţi de la 5.790 de unităţi în anul 2000.

Vânzările de automobile hibride Toyota sunt mult mai mari comparativ cu cele ale rivalilor. Honda Motor Co. a informat că vândut 610.000 de automobile hibride la nivel mondial în timp ce Nissan Motor Co., care a început să vândă automobile hibride pe piaţa japoneză abia la finele anului trecut, a vândut 1.900 de unităţi până în luna februarie 2011.

Nissan a început să vândă automobile hibride pe piaţa din America de Nord încă din 2007, însă compania a precizat că nu dispune de cifre de vânzări pentru această regiune.
SURSA: Agerpres