Cătălin Predoiu își laudă subalternii

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat că oamenii de afaceri români nu plătesc gărzi 24 de ore din 24, ca să fie protejaţi așa cum se întâmplă prin alte țări europene.

“Nu fac decât să vă relatez concluziile tuturor. România este una dintre cele mai sigure ţări din Uniunea Europeană în acest moment şi asta se datorează şi Poliţiei Române. Și Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei, şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă atunci când se întâmplă câte o nenorocire”, a declarat Cătălin Predoiu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

În România nu se plătesc gărzi de corp

Ministrul a spus că trebuie să recunoaştem că avem o siguranţă publică la un nivel mai bun decât în Europa. El a adăugat că oamenii de afaceri români nu au gărzi de corp aşa cum se întâmplă cu cei din Europa. Predoiu a detaliat că a fost invitat de curând la un eveniment la care nu a putut sp ajungă. S-a scuzat iar organizatorul străin i-a spus că și-ar fi dorit foarte mult să fie prezent. Pentru că voia să anunțe faptul că în România se simte în siguranță. Nu ca în alte țări unde au trei oameni la stânga și trei oameni la dreapta, pentru protecție.

“Oamenii de afaceri români nu plătesc trei rânduri de gărzi 24 din 24, ca să fie protejaţi, aşa cum o fac alţii din alte ţări europene. Şi asta mi-a spus-o şeful Camerei de Comerţ. Direct. Nu fac niciun secret din asta. Am fost recent invitat la un eveniment, nu am putut să particip, că aveam o obligaţie profesională cu ministerul, dar discutând domnul mi-a spus «îmi pare rău că nu veniţi, pentru că aş vrea să spun acest lucru public. Noi călătorim, umblăm, avem contacte în toată lumea, inclusiv în Europa. Aici ne simţim siguri, în România. Avem colegi de meserie, de profesie, de activităţi profesionale, comerciale, care vin la întâlniri cu doi, trei oameni stânga, dreapta, pe care îi plătesc»”, a mai afirmat Cătălin Predoiu.

La finalul lunii octombrie, un top realizat de Numbeo despre cele mai sigure oraşe întreaga lume, 5 orașe din România s-au clasat între primele 100. Cluj-Napoca (loc 25) este cel mai sigur oraş din România, conform topului. Timişoara este pe 32, Brașov, pe 54, București, pe 66, iar Iași, pe 88.

„Am fost bucuros să aflu că oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Iaşi sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, potrivit evaluării uneia dintre cele mai importante platforme care oferă date despre calitatea vieţii şi rata criminalităţii la nivel global”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.