Cătălin Cherecheș era lovit în momentul arestării

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost identificat și prins de către poliția germană. Acest lucru a fost posibil grație unui mandat internațional de arestare. Reamintim că el a fugit din România în încercarea de a evita încarcerarea, înainte de primirea verdictului de închisoare pentru o perioadă de 5 ani. El a fost găsit vinovat pentru primire și dare de mită.

La momentul arestării acesta s-a opus violent și a fost nevoie ca polițiștii bavarezi să folosească forța pentru imobilizarea sa. De aceea, în momentul când a fost fotografiat, imediat după arestare, are fața tumefiată și plină de sânge. Fostul edil prezenta multiple echimoze la nivelul feței și avea hainele deteriorate.

Se pare că el a fost depistat, încă de luni seara, într-o zonă din sudul Germaniei (Landul Bavaria). În toată această perioadă, el a fost urmărit, până când germanii au avut confirmarea Poliției Române, potrivit unor surse citate de Știri pe surse.

Cătălin Cherecheș a devenit conștient că este supravegheat și, împreună cu o mătușă, a încercat să înșele poliția și să scape de filaj, conducând cu o viteză care depășea 200 km/h pe autostradă.

Cei doi au ales să oprească în gara din Augsburg, încercând să abandoneze vehiculul în care se aflau și să găsească un taxi pentru a evita capturarea. Cu toate acestea, planul lor nu a avut succes, iar autoritățile l-au prins și au procedat la încătușare.

Poliţia Română a oferit informații suplimentare

Potrivit unui anunț făcut marți, 28 noiembrie 2023, de către Poliția Română, Cherecheș a fost prins grație „cooperării poliţieneşti internaţionale”.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, a anunțat Poliţia Română.

Conform sursei menționate, partenerii externi au reușit să-l identifice pe fostul edil, beneficiind de informațiile furnizate de Poliția Română.

„În continuare, se derulează activităţi procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în ţară”, au transmis poliţiştii români.

Cătălin Cherecheș a părăsit țara prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, înainte de pronunțarea sentinței, vineri, la ora 7:49, folosind actele unui văr.