Soția lui Cătălin Cherecheș se află în România

Tabita Gliga, soția lui Cătălin Cherecheș, se află, acum, în România. Tabita Gliga a petrecut ziua de marți, 28 noiembrie 2023, în Târgu Mureș, la părinții ei, care au fost arestați sub acuzația de dare de mită și complicitate.

A ajuns singură la sediul poliției din Târgul Mureș, unde se află centrul de reținere și arest preventiv, conducându-și mașina personală. Îmbrăcată lejer și având mai multe bagaje pregătite pentru părinții săi, Tabita Gliga a vorbit continuu la telefon. Ea a ales să nu facă nicio declarație referitoare la plecarea soțului ei din România. Nici nu a oferit detalii despre persoanele implicate în presupusa complicitate a soțului ei, relatează PRO TV.

Cătălin Cherecheș și soția lui
Cătălin Cherecheș și soția lui (SURSA FOTO: Facebook, Cătălin Cherecheș)

Cătălin Cherecheș a părăsit teritoriul României, fără dificultăți

Primarul din Baia Mare a reușit să evadeze fără a fi observat. A părăsit teritoriul României fără a întâmpina dificultăți. El a trecut neobservat de polițiștii de frontieră, furnizând o identitate falsă.

Primele imagini cu Cătălin Cherecheș au apărut într-un taxi. Edilul trece neîngrădit granița, ocupând locul din dreapta al taximetristului, așa cum se vede în fotografia publicată de Evenimentul Zilei. Primarul din Baia Mare se află pe scaunul din dreapta al taximetristului, în timp ce trece de vamă. Camerele de supraveghere ale Vămii Petea au surprins momentul în care el părăsește țara într-un taxi.

Cătălin Cherecheș iese din țară
SURSA FOTO: evz.ro

Investigatorii iau în considerare chiar și posibilitatea ca primarul să fie în Franța. Autoritățile din România au fost în contact cu oficialii francezi pentru a începe căutările. În același timp, rămâne deschisă și ipoteza ca să se afle în Italia, unde mama sa deține o afacere.

Cătălin Cherecheș a părăsit țara vineri dimineață la ora 7:49, trecând prin Vama Petea. El a folosit actul de identitate al unui rudă rezidentă într-un alt stat european, conform informațiilor furnizate de Poliția de Frontieră. Pentru a evita detectarea, primarul din Baia Mare a schimbat două taxiuri înainte de a reuși să traverseze punctul de frontieră Petea. După ce s-a aflat că a părăsit țara folosind documentele unei rude, inspectorul General al Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, a fost eliberat din funcție.