Cătălin Cherecheș a primit motivarea Curții de Apel din Cluj

Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Marți, 28 noiembrie, magistrații Curții de Apel din Cluj au dat publicității și motivarea deciziei de condamnare a fostului primar.

Documentul este unul voluminos, de peste 100 de pagini. Aici, magistrații consemnează modurile în care Cherecheș a amânat verdictul. În plus, tot aici aflăm și despre atitudinea lui care friza disprețul în fața autorităților judiciare. În prezent, nimeni nu știe unde se află fostul primar din Baia Mare.

Vineri, a apărut în public și Tabita Gliga, soția fostului primar. Se pare că aceasta nu a fugit alături de soț. În schimb, creatoarea de modă a mers să își viziteze părinții. Reamintim că aceștia au fost arestați în urma încercării de a o mitui pe judecătoarea care se ocupa de cazul soțului său.

Femeia a apărut la sediul Poliției din Târgu Mureș, având cu ea multe bagaje, probabil pentru părinți. Tabita Gliga a refuzat să discute cu jurnaliștii, însă s-a afișat zâmbitoare. Se pare că aceasta se afla acasă atunci când fostul primar a fugit.

sotie catalin chereches
SURSA FOTO: PRO TV

Primarul apare în imaginile unei camere de supraveghere într-o stradă din spatele casei sale, în jurul orei 4 dimineața. Cherecheș purta un hanorac și avea o geantă asupra sa.

Fostul primar a ieșit din țară cu taxiul

Cherecheș a luat un taxi din Satu Mare, cu care a ieșit din țară. Taximetristul a explicat ce i-a spus pentru a-l convinge să treacă granița.

„A zis că merge până la Mateszalka și înapoi că își așteaptă soția din Budapesta. Am dat toate detaliile ce am putut, nu a fost nimic ieșit din comun, nici în comportament. Eu nu m-am uitat nici peste buletinul lui, nu-i datoria mea”, a spus taximetristul.

Marți, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a informat că a inițiat un dosar penal în legătură cu fuga primarului, acuzându-l de trecere frauduloasă a frontierei, fals privind identitatea și favorizarea făptuitorului.

Nu s-au oferit detalii cu privire la persoanele care l-ar fi asistat pe Cherecheș în dispariția sa, deoarece această informație ar putea pune în pericol rezultatul anchetei.